©  BELGA

De Croo wil begin januari sluiting cultuursector bekijken: “Hopen dat het van heel korte duur is”

Premier Alexander De Croo is bereid om begin januari al te bekijken of de sluiting van de cultuursector nog nodig is. Dat zei hij tegen VTM Nieuws.

LEES OOK. Zelfs regeringspartners willen cultuursluiting terugdraaien, Vandenbroucke zet deur op een kier

Vrijdag bezocht De Croo (Open Vld) samen met Gents burgemeester Mathias De Clercq (Open Vld) een vrijwilligersorganisatie voor kansarmen in Gent. Ze deelden er maaltijden en cadeautjes uit aan mensen die het niet breed hebben.

Mathias De Clercq liet zich na het Overlegcomité van woensdag kritisch uit over de beslissing om de cultuursector te sluiten. “Ik krijg dit niet uitgelegd”, zei hij. “Met zo’n jojobeleid speel je met het mentaal en financieel welzijn van duizenden mensen.” De burgemeester vraagt dan ook om de maatregel te herbekijken.

De Croo reageerde bij VTM Nieuws. “Het zijn moeilijke maatregelen,” klonk het. “Het is niet omdat je een bepaalde sector sluit, dat je die sector met de vinger wijst.” De premier legt uit dat de beslissing werd genomen om activiteiten binnen zo veel mogelijk te beperken. “We hopen dat het van heel korte duur is.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer