Beeld van de recente betoging van mensen uit de cultuursector.
Volledig scherm
Beeld van de recente betoging van mensen uit de cultuursector. © Marc Baert

Raad van State veegt sluiting van de cultuursector van tafel

De Raad van State heeft dinsdag de sluiting van de cultuursector geschorst, omdat de maatregel ‘disproportioneel’ is en ‘niet steunt op adequate motieven’. Het arrest van de Raad betekent dat de cultuursector in principe meteen weer open kan. Het kernkabinet is dinsdagavond als reactie snel bijeen gekomen en besliste ook snel: de oude regels van vóór het Overlegcomité van vorige week worden weer van kracht. De cultuursector kan dus weer open, ook de bioscopen mogen de deuren opnieuw openzwaaien.

162 reacties

  • Ludo Janssens

    2 jaar geleden
    Mijnheer Crets Schijnt te vergeten dat 90% van heel de cultuurbusiness alleen kan overleven dank zijn subsidies, van die zelfde staat, waar hij nu een schadevergoeding van gaat eisen. Zullen er blij mee zijn.
  • Vanessa Huysmans

    2 jaar geleden
    De shoppingcenters zitten op hun maximum omdat niemand weet waarheen. De noorderburen komen in troepen hierheen omdat het kan en mag Als je iets beslist, beslis dan wijs. Het probleem verschuiven lost niets op. Mensen willen buiten,willen hun leven invullen zoals zij willen. Geeft iedereen dan die keuze. De wereld draait ook gewoon door , met of zonder corona... Cest la vie..
  • Eddy DeGoei

    2 jaar geleden
    De raad van state en veel advocaten zijn bezig met het uitpluizen van teksten maar het gaat hier om de volksgezondheid. Als er een grote dreiging is zoals nu met de omikron variant dan moet de regering toch kunnen ingrijpen. Zij nemen die beslissing echt niet voor hun plezier of om de culturele sector te pesten.
  • van Dessel Wim

    2 jaar geleden
    Nog maar eens fameus met "de billen bloot" voor onze beleidsmakers zoals dat heet ... Niet meer of niet minder.
  • Mariette Jaspers

    2 jaar geleden
    De exellenties van de Raad van State zouden beter eens gaan helpen in een ziekenhuis op de corona afdeling, om aldus hun realiteitsbesef (terug) te krijgen. Regelrecht ingaan tegen een regeringsbeslissing o.w.v. roepers als Crets in deze pandemietijd, het is hallucinant !