Vorige week werden de eerste drie figuren onthuld, nu is de line-up van The masked singer compleet. Het raden kan weer beginnen. ©  Shutterstock / IM_VISUALS

Ook een radijsje, een ridder en een cycloop in ‘The masked singer’: dit zijn alle figuren uit het tweede seizoen

De line-up voor het tweede seizoen van The masked singer is compleet. Nadat vorige week Edelhert, Papegaai en de Robots uit de schaduw traden, onthult VTM nu de vijf andere figuren die hun opwachting zullen maken in de zangwedstrijd. Welke BV’s schuilen er achter de maskers van Miss Poes, Roos, Cycloop, Radijsje en Ridder? Over twee weken kan het raden beginnen.

Wout Desmytere

Vrijdag 14 januari. Dan trapt presentator Niels Destadsbader het tweede seizoen van The masked singer – meteen zijn laatste programma op VTM – af. Het eerste seizoen groeide in 2020 snel uit tot een monsterhit. Meer dan twee miljoen kijkers zagen hoe de geheimzinnige Koningin, nadat ze de sterren van de hemel had gezongen, werd ontmaskerd als Eurovisiesongfestivalwinnares Sandra Kim.

Dat er een tweede seizoen zou komen, stond dus vrij snel vast. Vorige week onthulde VTM de eerste drie personages uit het nieuwe seizoen: het statige Edelhert, sfeerbeest Papegaai en met de Robots staat er voor het eerst een duo op het podium. Woensdagochtend traden ook de vijf andere figuren uit de schaduw.

De deelnemerslijst is compleet, het raden kan beginnen. Al gaan we ervan uit dat de makers sowieso nog een verrassing achter de hand hebben. Herinner je het eerste seizoen, waarin de figuren Zeemeermin (Kathleen Aerts) en Suikerspin (Nora Gharib) pas in de loop van de uitzendingen geïntroduceerd werden.

Dit zijn de nieuwe gezichten:

Miss Poes

Het is een naam die zo uit een album van De Kiekeboes zou kunnen komen. Over Miss Poes geeft VTM mee: “Ze is een en al schoonheid en elegantie. Ze laat zichzelf graag in de watten leggen en ziet er altijd uit om door een ringetje te halen.”

Miss Poes, een figuur met een naam die niet zou misstaan in een album van De Kiekeboes. ©  VTM

Maar de miss geeft ook zelf enkele tips. “Speciaal voor vandaag heb ik mijn mooiste jurk uit mijn collectie gekozen.” Of: “Ik voel de temptation helemaal.” Annelien Coorevits misschien, een voormalige Miss België en niet zo lang geleden nog presentatrice van Temptation island? Of toch Valerie De Booser, ex-verleidster in datzelfde programma en bekend gezicht in de modewereld?

Roos

“De bloem der bloemen”, klinkt het over Roos. “Ze is zacht, gracieus en houdt van mooie dingen.” “Maar vergis je niet”, vult ze zelf aan. “Aan mijn doorns hebben al velen zich geprikt. Ik ben meestal heel gefocust op mijn eigen bloemperkje. Maar dit is het ideale moment om mijn rozenblaadjes eens ergens anders uit te strooien.”

Roos is doorgaans gefocust op haar ‘eigen bloemperkje’, maar strooit nu haar blaadjes ergens anders uit. © VTM 

Oké, gezien de identieke voornaam ligt Roos Van Acker wellicht te veel voor de hand. Maar feit is dat de radiopresentatrice de laatste jaren zelden op televisie te zien was.

Ridder

Op Ridder kan je altijd rekenen. “Ik ben een hoffelijke ridder”, klinkt het uit de mond van de nog onbekende superheld. “Maar ik ben niet in de middeleeuwen blijven steken. Dus ik ga dat ouderwets gedrag niet imiteren, want dat heb ik al genoeg gedaan.” Guga Baúl, die doorbrak in het sketchprogramma Tegen de sterren op en sindsdien al half bekend Vlaanderen imiteerde?

Ridder is hoffelijk, maar is niet in de middeleeuwen blijven steken. © VTM 

Een politicus lijkt echter ook een optie. “Ik heb voldoende power om een heel leger te bedwingen”, klinkt het. “Al hou ik niet van een ordinair potje vechten. Om de wereld te veroveren, moet je soms eenvoudig beginnen. Mijn eerste heldendaad? Het podium veroveren. Boom!

Cycloop

Het eenogige monster omschrijft zichzelf als “nogal verlegen. Ik voel me heel erg op mijn gemak in de schaduw van mijn grot. Maar af en toe moet ik mijn comfortzone verlaten en daglicht opzoeken.” De mens achter Cycloop is dus alvast niet iemand die om de haverklap in de schijnwerpers staat.

Cycloop verlaat zijn comfortzone door deel te nemen aan het programma. ©  VTM

“Cyclopen zitten met een imagoprobleem”, voegt hij er nog aan toe. “Maar ik ben geen bullebak. Ik eet geen mensen. Zelfs geen rood vlees.”

Radijsje

“Ik ben een echt smaakkanon en ik kan elk moment ontploffen als een ‘boemkool’. Ik ben zot van zingen, maar het wordt wel pittig. Ik ben een ander decor gewoon.” Wie het vrolijke Radijsje ziet, denkt meteen aan een tv-kok(kin). Maar er lijkt ook een andere piste mogelijk. “Ik mat de competitie af tot ze bij bosjes neervallen. En snel ze allemaal voorbij.”

Radijsje, een echt smaakkanon dat kan ‘ontploffen als een boemkool’. ©  VTM

Een professionele sportster? Nafi Thiam, die dit jaar nog olympisch kampioene in de zevenkamp werd? Aangezien The masked singer ongeveer gelijktijdig met de Olympische Spelen werd opgenomen, lijkt die kans ons echter klein.

‘The masked singer’, vanaf vrijdag 14 januari om 20.35 uur op VTM.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER