Drukte op het station in Breda als de Intercity Direct van 12.42 uur is gearriveerd en even later propvol doorrijdt naar Antwerpen en Brussel.
Volledig scherm
PREMIUM
Drukte op het station in Breda als de Intercity Direct van 12.42 uur is gearriveerd en even later propvol doorrijdt naar Antwerpen en Brussel. © Pix4Profs/Marcel Otterspeer

In Breda is het elk uur dringen voor een plekje in de trein richting België: “We pakken gewoon alle kansen die we hebben”

“Ga niet met de trein naar België”. Ondanks een dringend verzoek van de Nederlandse spoorwegmaatschappij (NS) puilden de treinen richting Antwerpen woensdag weer uit, net als de dagen daarvoor. “Er valt verder niets te beleven”.

  1. Hof van beroep: “Publicatieverbod Conner Rousseau tegen HLN en VTM NIEUWS was niet gerechtvaardigd”

    Hof van beroep: “Publica­tie­ver­bod Conner Rousseau tegen HLN en VTM NIEUWS was niet gerecht­vaar­digd”

    Het Gentse hof van beroep heeft het publicatieverbod vernietigd dat voormalig Vooruit-voorzitter Conner Rousseau via de rechtbank liet opleggen aan HLN en VTM NIEUWS, na zijn mogelijk racistische uitspraken. Het hof vernietigt zo de beslissing van de kortgedingrechter in Dendermonde, verklaart het derdenverzet van DPG Media gegrond en veroordeelt Rousseau tot de kosten van de zaak. Conner Rousseau zal geen cassatieberoep aantekenen tegen het arrest, laat zijn advocaat weten.
  2. Josué (16) verloor beide onderbenen na verzwikte enkel: “Natuurlijk kijken mensen, maar dat vind ik niet erg. Ik zou ook kijken”
    PREMIUM
    14

    Josué (16) verloor beide onderbenen na verzwikte enkel: “Natuurlijk kijken mensen, maar dat vind ik niet erg. Ik zou ook kijken”

    “Ik ben héél boos geweest. Op iedereen.” Josué Makonko Nitumfuide ziet eruit als elke 16-jarige en stapt met dezelfde flair door het leven. Ambitie heeft hij ook, want hij wil op een dag met een Olympische medaille rond de nek op het podium staan - de 100 en de 400 meter sprint zijn z'n specialiteit. Maar wanneer hij zijn brede skatebroek optrekt, zie je waarom hij zo boos is geweest: vier jaar geleden verzwikte hij zijn enkel en toen begon de rampspoed die eindigde met twee geamputeerde onderbenen.
    Aalst