©  AP

 

Rafael Nadal is aangekomen in Melbourne en kan deelnemen aan Australian Open

Rafael Nadal zal aantreden op de Australian Open (17-30 januari). De 35-jarige Spanjaard hielp de twijfels de wereld uit door op Twitter een foto van zichzelf in de Rod Laver Arena te delen. “Vertel het aan niemand... Hier ben ik”, tweette de 20-voudige grandslamwinnaar. “Welkom terug, Rafael Nadal”, postte de organisatie van de Australian Open.

Arno Schepers
Bron: BELGA

Nadal testte anderhalve week geleden positief op het coronavirus na zijn deelname aan het exhibitietoernooi in Abu Dhabi. Daar maakte hij zijn wederoptreden na meer dan vier maanden inactiviteit door een blessure aan de linkervoet. Door de coronabesmetting was het onzeker of het nummer zes van de wereld zou kunnen deelnemen aan de Australian Open.

De Spanjaard won de Australian Open een keer, in 2009.

Het is nog onduidelijk of de Servische nummer 1 van de wereld Novak Djokovic zal afzakken naar Melbourne. Alle spelers op het eerste grandslamtoernooi van het seizoen moeten gevaccineerd zijn of een medische uitzondering hebben, toegekend door een onafhankelijk panel van experten. Titelverdediger Djokovic weigert het in het openbaar te hebben over zijn vaccinatiestatus. De revaliderende Zwitser Roger Federer is zeker niet van de partij.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer