Aantal coronabesmettingen stijgt weer, ziekenhuisopnames en overlijdens blijven dalen

Het aantal besmettingen met het coronavirus stijgt voor het eerst in lange tijd weer. Dat blijkt uit gegevens van gezondheidsinstituut Sciensano. Het aantal ziekenhuisopnames en overlijdens zit nog wel in een dalende lijn.

jvh
Bron: BELGA

In de periode van 22 tot en met 28 december werden elke dag gemiddeld 7.819 nieuwe coronabesmettingen geteld. Dat gemiddelde ligt elf procent hoger dan in de voorgaande periode van zeven dagen. Sinds het begin van de pandemie zijn in ons land al meer dan 2,1 miljoen coronabesmettingen geregistreerd. De positiviteitsratio voor die periode steeg tot 12,8 procent.

Het aantal ziekenhuisopnames zit wel nog in een dalende lijn. Tussen 25 en 31 december werden dagelijks gemiddeld 139,4 Covid-19-patiënten opgenomen in het ziekenhuis, een daling met acht procent ten opzichte van de week voordien. Er liggen momenteel 1.761 coronapatiënten in het ziekenhuis (een daling met veertien procent), 532 hebben intensieve zorgen nodig (een daling met achttien procent). Het reproductiegetal voor het aantal ziekenhuisopnames nam toe tot 0,97. Dat betekent dat de pandemie, wat het aantal ziekenhuisopnames betreft, nog steeds in kracht afneemt, al gaat dat minder snel.

In diezelfde periode overleden dagelijks gemiddeld 28 mensen aan de gevolgen van een besmetting met het coronavirus, een daling met 22 procent tegenover de voorgaande week.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen