"Focus op wat goed voor je is in plaats van dingen te schrappen", zegt diëtist Michaël Sels.
Volledig scherm
PREMIUM
"Focus op wat goed voor je is in plaats van dingen te schrappen", zegt diëtist Michaël Sels. © Njam!

GEZOND KILO’S KWIJT. Diëtist ontkracht misverstanden over voeding: “Ik probeer mensen net méér te laten eten”

Na de eindejaarsfeesten willen we allemaal graag de feestkilo’s terug wegwerken. Maar als we een gezond voedingspatroon willen kweken, moeten we volgens kok en diëtist Michaël Sels stoppen met onszelf beperkingen op te leggen. “De mindermethode werkt niet”, zegt hij. “Door dingen te verbieden, kan je jezelf niet motiveren.” De expert ontkracht hardnekkige misverstanden over voeding.

5 reacties

  • Glenn Droogmans

    2 jaar geleden
    ik ben alvast gestart met gezonder de eten int nieuwe jaar bedankt voor de tips ga u boek zeker kopen
  • John Rogers

    2 jaar geleden
    luister naar je eigen lichaam gewoon gezonder eten met veel groenten en fruit en gewoon je portie kleiner en sla geen enkele maaltijd over drink ook veel water en veel meer bewegen zoals wandelen gebruik ook minder vet en sausen s'avonds niet te laat eten een goede nachtrust helpt ook minder limonade,chips,snoepjes en gebak één keer in de week zondigen kan geen kwaad en positief blijven denken is ook van belang en je moet geloven dat gezonder leven stijl beter is voor geest en lichaam
  • Hilde Bogaert

    4 jaar geleden
    Luister naar je lichaam. Wat voor jou goed werkt, werkt daarom niet voor iedereen. Ik ben heel goed met WW en mag geen koolhydraten schrappen. Iedereen is anders.
  • Jones Torreira

    4 jaar geleden
    Ik ben zelf geen diëtist maar ik ben wel op eigen houtje 63kg afgevallen door een keto levensstijl aan te wenden. Dit houdt in dat je de koolhydraten uit je dieet haalt en enkel gezonde vetten en proteïnen eet. Het resultaat is niet enkel het afvallen maar ik heb nooit meer honger (ik eet 1x per dag), heb veel meer energie. Van koolhydraten moet je afblijven, je hebt vetten en proteïnen nodig om te overleven.
  • Marco Maerten

    4 jaar geleden
    Minder vlees mag echt wel als men gemiddeld 200g/dag eet,zeker als het gaat om bewerkt en of rood vlees. Vette vis (niet kweek) is een veel gezonder alternatief.De rest inderdaad meer groenten en fruit.Ook walnoten,pecca,cashew bevatten vele gezonde vetten,eiwitten evenals honderden gezonde micronutrienten die zeer noofdzakelijk zijn voor de opbouw en herstel van mitochondrien en spiermassa.