Minister Annelies Verlinden in gesprek met zes rekruten.
Volledig scherm
PREMIUM
Minister Annelies Verlinden in gesprek met zes rekruten. © Gregory Van Gansen / Photo News

Minister Verlinden in gesprek met 6 van de 1.900 nieuwe rekruten dit jaar: “Zorg toch voor meer middelen. Op school krijgen we nog geen broek”

Het was een stormachtig jaar voor minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V). Al twee maanden onderhandelt ze met de politievakbonden over loonsopslag. Voorlopig zonder resultaat, tenzij de grootste politiestakingen in jaren. Enig lichtpuntje: de minister haalde wel haar doel wat rekruteringen betreft. Dit jaar zijn er 1.900 nieuwe rekruten gestart. Verlinden ging een gesprek aan met zes van hen, over hun dromen bij de politie, maar ook over de genadeloze kritiek van de vakbonden.

55 reacties

  • Pascha Van Rossem

    2 jaar geleden
    Rekruteringscijfers halen is één ding ... maar heeft men dan ook kwaliteit weten aan te trekken of heeft men de aanwervingsvoorwaarden nog wat vereenvoudigd? Trouwens wat is het nut van deze aanwerving? Voor het "zwaardere werk" schakelt men het leger in en met het spinnenweb aan camera's heeft men genoeg verklikkers op de baan staan om "bonnetjes" uit te schrijven. Akkoord, men moet ze niet op den dop zetten. Alhoewel is dit een voordeel? de belastingsbetaler betaald toch de rekening ...
  • Bill Henckx

    2 jaar geleden
    Ze zouden beter investeren in zorgkundigen. Die doen iets nuttig. De politie zoals we ze nu kennen, zijn enkel goed om de kas te spijzen.
  • William Van den Berghe

    2 jaar geleden
    En waarom kan ze niet zomaar 20 jaar zonder opslag goedmaken ?? Alsof er 20 jaar aan nalatigheidsintresten aan vast hangen . Waar slaat die onzin op ?
  • Gaston Miar

    2 jaar geleden
    Sinds de afschaffing van de Rijkswacht trekt het op niets meer. Mijn grootste misprijzen aan de politiek die verantwoordelijk is voor deze blunder.
  • Steve Bervoets

    2 jaar geleden
    @Luc Julien, voor het pensioen natuurlijk en voor niks anders. In de privé had ik maar liefst 7000euro per jaar meer maar ik was toe aan iets nieuws, tot op vandaag spijt van. Toegegeven, ik dacht me te verbeteren en kende de financiële kant dus heb enkel mezelf te verwijten. Maar je kan of mag niks zeggen want het kot staat letterlijk opstelten en bij de politie is het al even erg. Dichterbij werken? Jaaaaaren wachten...