De kerststal voor de kerk vertoont een pijnlijke leegte. © gvb

Vandalisme

Na Hasselt nu ook ‘kindje Jezus’ gestolen uit stal in Pelt

Pelt -

In Sint-Huibrechts-Lille is de kribbe in de kerststal leeg. Op nieuwjaarsnacht werd het kindje Jezus gestolen. Koster Pierre Plessers doet een oproep om de pop alsnog terug te brengen.

“Toen ik zaterdagochtend op nieuwjaarsdag de kerk wou gaan opendoen, zag ik dat kindje Jezus was verdwenen uit de stal aan het Dorpsplein”, vertelt koster Pierre Plessers. “Ik neem aan dat er op oudejaar wel eens gekke dingen gebeuren. Daarom willen we de dader de kans geven om het poppetje terug te leggen. Dat kan eventueel ’s nachts wanneer niemand het ziet.”

LEES OOK. Jezus verdwenen uit Hasseltse kerststal: politie zoekt dief op camerabeelden

Pierre geeft glimlachend toe dat de pop geen grote financiële waarde heeft. “Het is maar een plastic pop, daar ga je niet voor naar de politie. Maar we hebben die ooit gekregen om te gebruiken voor maatschappelijk nut. En van andermans eigendom, daar blijf je van af. Zo is het toch? En willen een signaal geven dat we het niet echt op prijs stellen. Als we dit zo maar laten voorbijgaan, dan is het misschien elk jaar prijs.” De kerststal blijft nog een goede week staan. “Het zou fijn zijn dat in die tijd kindje Jezus terugkeert.”  gvb

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer