Nieuw seizoen ‘Big Brother’ start met ‘Hunger Games’-spel en Antwerpse Kristof als geheime bewoner

Een onvoorspelbaar seizoen, beloofden de makers van ‘Big Brother’. Bij het startschot hielden ze al woord. De nieuwe bewoners gingen zonder koffer het huis in, en ook eten en warm water blijken schaars. Een geheime negende bewoner zorgt meteen voor spanning.

Vier Belgen en vier Nederlanders waren vooraf aangekondigd als de eerste kandidaten van Big Brother 2022. Maar al vanaf de eerste avond zitten er negen bewoners in het huis, al weet alleen geheime bewoner Kristof dat.

LEES OOK. Dit zijn de acht nieuwe kandidaten van ‘Big Brother’

De 30-jarige Kristof uit Stabroek moet voor “de vrolijke noot” zorgen in het Big Brother-huis. Hij is een ex-topsporter die op hoog niveau aan judo deed. Hij houdt zich nog steeds dagelijks bezig met sport, en kan het volgens de makers ver schoppen dankzij zijn winnaarsmentaliteit en doorzettingsvermogen.

Maar Kristof heeft nog een andere passie: schlagermuziek. Hij wilt zo letterlijk en figuurlijk voor de goede sfeer zorgen. “Ik probeer altijd en overal mijn positieve voetafdruk achter te laten”, aldus Kristof.

Kristof krijgt meteen een geheime opdracht. Hij moet ’s nachts onopgemerkt boodschappen doen met het geld dat de andere bewoners wonnen met een eerste Hunger Games-spel. Big Brother lijkt dit jaar namelijk een Expeditie Robinson-tintje te krijgen: de kandidaten moeten spelen voor hun eten. Het warm water is beperkt, en koffers mochten niet zomaar mee naar binnen. De Nederlandse Kitty en Vlaamse Dimitri kregen de kans om één koffer te vullen met spullen van iedereen, waardoor de bewoners voorlopig alleen basisspullen zoals een tandenborstel en een comfortabele outfit bij zich hebben.

Presentatoren Peter Van de Veire en Geraldine Kemper trapten maandagavond het nieuwe seizoen van Big Brother op gang. Net als vorig jaar is het realityspel dagelijks te zien op Play4. De livestream is te volgen op het nieuwe kanaal Play247 en via GoPlay.

LEES OOK. Avonturier Sercan (28) laat zich na verre reizen opsluiten voor nieuw seizoen ‘Big brother’: “Volgens de makers wordt het dit jaar pittiger”

(dvg)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER