Novak Djokovic.
Volledig scherm
PREMIUM
Novak Djokovic. © Photonews/Instagram

Waarom Novak Djokovic een vaccin weigert: de eeuwige rebel die gelooft in zelfheling, de kracht van de geest en alternatieve geneesmiddelen

TennisDjoker de Rebel. Na een hetze vorige maand rond zijn niet deelname aan de Australian Open, laat Novak Djokovic (34) opnieuw van zich spreken. “Zelf kunnen beslissen wat er gebeurt met mijn lichaam, is belangrijker dan eender welke titel”, aldus de Serviër. Een portret van ‘Nole’, die vasthoudt aan het spirituele en “té geliefd” wil zijn. Tegelijk ook de man die investeerde in een medicijn tegen het coronavirus. 

90 reacties

  • Kirsten De Laet

    2 jaar geleden
    Waar o waar is het zo verkeerd gelopen met het denkvermogen van de mensheid? Zijn jullie nu werkelijk allemaal zo tam om blindelings geloof te hechten aan wat enkele charlatans rondbazuinen? Of is vaccinatie na de kerk, klimaat het nieuwe geloof geworden? Onvoorstelbaar welke reacties ik hier lees, het lijkt wel alsof je niet langer in leven kan blijven zonder tig prikjes. Hier geen vaccinaties, nooit en ben niet ziek noch genezen dus de flauwekul van de virologen en consoorten slik ik niet!
  • Andy Buyle

    2 jaar geleden
    Iedereen gelijk voor de wet? Welke wet overtreedt hij dan? Vaccineren was en is toch op vrijwillige basis?! Velen redeneren hier blijkbaar:"Ik vergif in mijn lijf laten spuiten, dan moet iedereen nu vergif in zijn lijf krijgen" maar noemen ongevaccineerden dan wel egoïst of zelfs narcist!? Btw: ik ben volledig gevaccineerd
  • Werner Burgerhout

    2 jaar geleden
    Hopelijk is dit het einde van zijn carrière. Nul respect.
  • Marc Vanhaste

    2 jaar geleden
    Groot respect voor deze man met een persoonlijkheid ! Groot gelijk dat hij geen vaccin neemt die in experimentele fase zit. Het is zo ver gekomen in onze wereld, wanneer je niet klakkeloos alles volgt wordt je bijna aanzien als een gek. Slimme mensen die zelf aan hun immuniteit werken met natuurlijke produkten ipv die vaccin in je te laten spuiten waar men nog zoooo weinig weet. Velen volgen klakkeloos de politici die niets van medische zaken afweten.
  • Elle Devee

    2 jaar geleden
    Dat Djokovic zich niet wil laten vaccineren is zijn goed recht. Dat er landen en organisaties zijn die hem dan niet willen laten deelnemen is evenzeer hun goed recht. Einde discussie.