Direct naar artikelinhoud
NieuwsProces-De Pauw

Proces-De Pauw kostte belastingbetaler minstens 130.000 euro

Bart De Pauw ten tijde van het proces.Beeld Joel Hoylaerts / Photonews

Het proces tegen tv-maker Bart De Pauw heeft de belastingbetaler minstens 130.000 euro gekost. Dat blijkt uit onderzoek van Het Laatste Nieuws. Het gaat dan om de erelonen van de advocaten die de vrouwen in de zaak-De Pauw bijstonden, en die volledig betaald werden door het Instituut voor de Gelijkheid van Vrouwen en Mannen.

De rechtszaak tegen De Pauw is helemaal van de baan, maar één vraag blijft vooralsnog onbeantwoord: hoeveel het proces de belastingbetaler gekost heeft. Dat houdt het Instituut voor de Gelijkheid van Vrouwen en Mannen angstvallig geheim. Pas nadat Het Laatste Nieuws besliste hierover een artikel te publiceren, bood Liesbet Stevens van het Instituut aan daarover enige openheid te geven.

De erelonen van Christine Mussche en An-Sofie Raes, de advocaten die de vrouwen bijstonden, liggen al minstens op 115.000 euro,. Daarnaast heeft het Instituut ook nog eens 15.000 euro betaald voor een expertiseverslag dat een psycholoog opstelde nadat hij vijf van de dertien vrouwen onderzocht. De totale rekening kan nog fors oplopen, aangezien de aanloop van het proces in oktober en de zittingsdagen zelf nog niet gefactureerd werden. (JM)