BELGA
Volledig scherm
© BELGA

Viroloog Van Gucht neemt het woord op Overlegcomité: “Mogelijk tot 125.000 besmettingen per dag tegen half januari”

Viroloog Steven Van Gucht gaf tijdens het Overlegcomité een uitgebreide toelichting over de coronacijfers in ons land. “De vijfde golf is begonnen”, was zijn niet mis te verstane boodschap.

61 reacties

  • Johan Aerts

    2 jaar geleden
    Vaccineer iedereen overal.
  • phil smedts

    2 jaar geleden
    Afstand houden en risicocontacten vermijden, maar de overheid laat wel toe dat mensen als sardienen in een doosje samengepropt worden op het openbaar vervoer, terwijl ze andere zaken waar goede ventilatie is gaat sluiten. De logica is dat de regering aangestuurd wordt door bedrijfslobby's die liever hebben dat hun werknemers blijven werken tot ze er bij doodvallen.
  • phil smedts

    2 jaar geleden
    En de logica van de politiek: Besmettingen gaan flink stijgen, maar we luisteren vooral niet naar de experten en versoepelen de maatregelen zelfs, wegens orders van VOKA en andere bedrijfslobbygroepen voor wie de gezondheid van de bevolking ondergeschikt is aan het flink rinkelen van hun kassa.
  • Ruben Beylemans

    2 jaar geleden
    Als ze allemaal hun verantwoordelijkheid nemen en doen wat ze moeten doen dan heb je die stijgende besmettingen niet.
  • Patrick De Wachter

    2 jaar geleden
    We hebben al meer dan een jaar een speciale corona commissaris. Wat heeft die al gedaan ( buiten een burn out gehad) ? Coronabarometer ontwikkeld? Ik dacht van niet. Nog iemand iets gehoord van de contacttracers? Of betaalt paterke Beke die gewoon door om niets te doen?