‘Fietsen door de Heide’ in het Nationaal Park Hoge Kempen is een route van vier kilometer waarbij je dwars door het heidelandschap in het hart van het Nationaal Park fietst. © Kurt Vandeweert/Visit Limburg

Fietsen door de Heide wint goud op internationale design awards in Los Angeles

Hasselt -

Na ‘Fietsen door het Water’ en ‘Fietsen door de Bomen’ haalt ook ‘Fietsen door de Heide’ goud op de International Design Awards in Los Angeles. De fietsbeleving in het Nationaal Park Hoge Kempen wint van projecten uit Shenzhen (China) en Toronto (Canada).

Beau Melders

De eerste internationale award voor ‘Fietsen door de Heide’ is een feit. Voor de derde keer haalt onze provincie goud op de International Design Awards, een van meest prestigieuze design awards van de Verenigde Staten. Sinds 2007 worden er prijzen uitgereikt aan visionaire ontwerpers en opkomend talent. Duizenden ontwerpen uit bijna honderd landen werden ingediend.

Een jury van internationale experts koos de Limburgse fietsbeleving als winnaar in de categorie ‘architectuur van bruggen, bogen, viaducten en poorten’. Zilver ging naar een verhoogde loopbrug in Toronto (Beanfield Centre Elevated Walkway). De Huanggang Port New Development in Shenzhen, dicht bij de verbinding tussen het vasteland van China en Hongkong, behaalde brons.

Zilver ging naar een verhoogde loopbrug in Toronto.  © International Design Awards 

De Huanggang Port New Development in Shenzhen, dicht bij de verbinding tussen het vasteland van China en Hongkong, behaalde brons. ©   International Design Awards

Wereldwijde erkenning

Voor gedeputeerde voor Toerisme Igor Philtjens bewijst het nog maar eens dat Limburg wereldwijd op de kaart staat als fietsbestemming. “Fantastisch om met dit nieuws het jaar te mogen beginnen”, laat Philtjens weten. “Deze award is opnieuw een mooie erkenning voor Limburg. Onze groene provincie staat niet alleen in Vlaanderen, maar ver daarbuiten op de kaart.”

Ook ‘Fietsen door het Water’ in Bokrijk en ‘Fietsen door de Bomen’ in Bosland werden reeds gelauwerd op de International Design Awards in Los Angeles. ‘Fietsen door het Water’ in Bokrijk pakte in 2017 de eerste plaats in de categorie ‘landschapsarchitectuur’. ‘Fietsen door de Bomen’ in Bosland haalde net als ‘Fietsen door de Heide’ goud in de categorie ‘architectuur van bruggen, bogen, viaducten en poorten’.

‘Fietsen door het Water’ in Bokrijk pakte in 2017 de eerste plaats in de categorie ‘landschapsarchitectuur’. © Chris Nelis

‘Fietsen door de Bomen’ in Bosland haalde net als ‘Fietsen door de Heide’ goud in de categorie ‘architectuur van bruggen, bogen, viaducten en poorten’. ©   Karel Hemerijckx

Succes

‘Fietsen door de Heide’ in het Nationaal Park Hoge Kempen is een route van vier kilometer waarbij je dwars door het heidelandschap in het hart van het Nationaal Park fietst. De iconische fietsbrug van 300 meter fungeert als baken in het landschap voor een optimale heidebeleving. Sinds de opening in juli 2021 fietsten er al bijna 175.000 mensen over de route.

Limburg was meer dan 25 jaar geleden pionier met het fietsroutenetwerk. “Dit is nu nog steeds haar grootste troef”, zegt Philtjens. “De fiets is hét ideale verbindingsmiddel voor een ontmoeting met Limburg. Zo telden we het afgelopen jaar maar liefst 3,7 miljoen fietsers op het fietsroutenetwerk. Onze fietsbelevingen genieten zowel nationaal als internationaal aanzien. We staan steeds te blinken naast vooruitstrevende projecten van over de hele wereld.”

‘Fietsen door de Heide’. ©  Tom Palmaers

‘Fietsen door de Heide’. ©  Tom Palmaers

‘Fietsen door de Heide’. ©  luc daelemans

‘Fietsen door de Heide’. ©  luc daelemans

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer