© Nico Francois

© Nico Francois

thumbnail:
thumbnail:

Tongerse student maakt podcast over Ambiorix met titel ‘Tongerse Trots’

Tongeren -

Een minder bekende boodschap over Ambiorix delen met een breed publiek. Dat was het doel van ‘Tongerse Trots’, de podcast die Tongenaar Alexander Ghysens maakte in het kader van zijn studies. De podcast is te beluisteren via het streamingsplatform Spotify.

Nico Francois

Ambiorix is hét boegbeeld van Tongeren. Zijn standbeeld waakt al 155 jaar over de Tongerse markt en we vinden zijn naam terug in verschillende bedrijven die zich met de dappere Galliër willen associëren. Over Ambiorix wordt vaak onthouden dat hij de koning was van de Eburonen en dat hij het leger van de Romein Julius Caesar flink op zijn donder had gegeven. Maar er is meer dan dat. Op een spannende en beknopte manier is verteller Alexander Ghysens er in zijn podcast in geslaagd om het verhaal van Ambiorix opnieuw tot leven te wekken. Ook wordt er besproken waarom de trots van Tongeren zo belangrijk is voor de eerste stad van België en hoe het standbeeld een succesvolle trekpleister is geworden.

Tijdreizen

Alexander maakte de podcast in het teken van een schoolproject om zijn verkorte bachelor in geschiedenis te behalen aan de KU Leuven. Het doel van het project was om een minder bekende boodschap over Ambiorix met een breed publiek te delen. Die boodschap is al bij veel luisteraars aangekomen, want de podcast kende een succesvolle openingsweek.

Wie de podcast nog niet beluisterd heeft, kan via de zoekfunctie van het streamingplatform Spotify ‘Tongerse Trots’ ingeven en vervolgens een knus plaatsje zoeken om terug in de tijd te reizen. Zeker een aanrader voor wie meer te weten wil komen over Ambiorix, Tongeren of geschiedenis in het algemeen.

https://open.spotify.com/show/507wI2KVpGCvHnkO4w31JI?si=45fb15d637014338&fbclid=IwAR0vaJ0CK-l9hTLMlWdUL0SgLvzMNQbPW84ja1oTJiZ-UWKLNhzrCep7yJ8&nd=1

https://open.spotify.com/show/507wI2KVpGCvHnkO4w31JI?si=45fb15d637014338&fbclid=IwAR0vaJ0CK-l9hTLMlWdUL0SgLvzMNQbPW84ja1oTJiZ-UWKLNhzrCep7yJ8&nd=1

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer