Joseph Paintsil. ©  AFP

Paintsil (KRC Genk) verliest met Ghana tegen Marokko op Afrika Cup, Konaté (STVV) niet in actie bij Guinee

Joseph Paintsil (KRC Genk) zal met gemengde gevoelens terugblikken op zijn debuut op de Afrika Cup. De snelle buitenspeler kreeg een basisplaats en beschaamde het vertrouwen van de Ghanese bondscoach Rajevac niet. Paintsil was tegen Marokko de gevaarlijkste aanvaller, maar stuitte na rust op doelman Bounou (Sevilla). Ghana verloor met 1-0 na een late treffer van Boufal. Bij Marokko stonden Samy Mmaee (ex-STVV en Standard) en Amallah (Standard) in de basis en viel Tissoudali (AA Gent) in. Ghana treft vrijdag in zijn tweede wedstrijd Gabon.

Konaté (STVV) niet in actie

Guinee opende de Afrika Cup met een 1-0-zege tegen Malawi. STVV-middenvelder Mory Konaté kwam niet in actie, de middenvelder haalde de wedstrijdselectie van bondscoach Kaba Diawara niet. In dezelfde groep nam Senegal pas in minuut 97 afstand van Malawi na een strafschopdoelpunt van Sadio Mané: 1-0.