©  BELGAIMAGE

E-mail bewijst: bijeenkomst in ambtswoning van Boris Johnson was wel degelijk “feestje”

Het personeel van Downing Street 10 werd wel degelijk uitgenodigd voor een feestje in de tuin van de ambtswoning van de Britse premier Boris Johnson. Dat blijkt uit een e-mail die nieuwszender ITV bemachtigde, waarin het personeel gevraagd werd om “te komen genieten van het heerlijke weer”. Het Verenigd Koninkrijk vertoefde op dat moment in een lockdown, Britten mochten toen maximaal één andere persoon ontmoeten in de openlucht.

jvh
Bron: ITV News

De e-mail werd in mei 2020 verstuurd door Martin Reynolds, de privésecretaris van Johnson, aan meer dan 100 personeelsleden van Downing Street. Daarin staat te lezen: “Hallo iedereen, na een ongelooflijk drukke periode zou het leuk zijn om maximaal te genieten van het heerlijke weer, en enkele socially distanced drankjes te nuttigen in de tuin van Number 10 vanavond. Jullie zijn welkom vanaf 18 uur, breng jullie eigen drank mee!” Naar verluidt zouden zo’n 40 personeelsleden zijn ingegaan op die uitnodiging, waaronder ook de premier en zijn vrouw Carrie.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Er waren de afgelopen maanden en jaren wel vaker geruchten over bijeenkomsten in Downing Street waarmee de coronamaatregelen overtreden werden, maar het kabinet van Johnson ontkende altijd dat het ging om feestjes.

LEES OOK. Boris Johnson wankelt: wordt kerstfeestje het schandaal dat wél blijft plakken?

Vraag is of deze overtreding Johnson in de problemen zal brengen. Er loopt momenteel al een intern regeringsonderzoek naar eerdere aantijgingen, dit incident zou nu ook onderzocht worden. Downing Street wilde niet reageren op het nieuws.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER