©  BELGA

Adrien Dolimont vervangt Jean-Luc Crucke in Waalse regering

De vervanger van Jean-Luc Crucke (MR) in de Waalse regering is bekend. Het gaat om Adrien Dolimont, een 33-jarige partijgenoot die OCMW-voorzitter is in zijn gemeente. Hij wordt de nieuwe minister van Begroting en Financiën. Dat melden Franstalige media. Om 10.30 uur volgt een persconferentie.

gjs

Op een onverwachte persconferentie had Waals minister van Begroting Jean-Luc Crucke (MR) maandag bekendgemaakt dat hij de regering verlaat. Hij deed dat in het bijzijn van zijn voorzitter, Georges-Louis Bouchez (MR). De aanleiding is dat de partij en hijzelf niet meer op dezelfde lijn zitten, zo zei Crucke. Hij maakt binnen enkele maanden de overstap naar het Grondwettelijk Hof.

LEES OOK. “Een functie bij het Grondwettelijk Hof is een mooie exit, maar het moet pijn doen”

Om 10.30 uur zal op een persconferentie bekendgemaakt worden wie Crucke zal opvolgen als Waals minister van Financiën en Begroting.

Maar intussen lekte dat al uit: het wordt de 33-jarige Adrien Dolimont. Hij is doctor in de mechanica. Als kleinzoon van de voormalige burgemeester van Ham-sur-Heure-Nalinnes, Marcel Nicaise, trad hij al op jonge leeftijd in de politieke arena. Hij werd in 2006, op amper 18-jarige leeftijd, schepen van Jeugd. Na de gemeenteraadsverkiezingen van 2018 werd Dolimont fractieleider en er was hem beloofd dat hij burgemeester Yves Binon zou aflossen aan het einde van de legislatuur. Maar Binon heeft die belofte ingetrokken.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer