Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © Wannes Nimmegeers

Besmet en toch aan het werk: ziekenhuizen willen personeel ook mét omikron kunnen inzetten

Door de omikrongolf vallen veel zorgmedewerkers uit, waardoor de ziekenhuizen in de problemen dreigen te komen. Bij UZ Gent en UZ Brussel vinden ze dat besmet personeel toch ingezet moet kunnen worden in geval van overmacht bij een overspoeling door de omikronvariant.

37 reacties

  • Linda Geladé

    2 jaar geleden
    Gezond ongevaccineerd personeel ontslaan ze en gevaccineerd besmet personeel mag u wel verzorgen? Waar is de logica!!
  • Gino Denil

    2 jaar geleden
    Binnen gaan voor een onschuldig ingreep of een onderzoek en je krijgt als patiënt gratis het corona virus er bij. Die telt in het plaatje weer niet mee.
  • Angie Vanbesien

    2 jaar geleden
    Nul respect voor verpleegkundigen! Wauw
  • Jo Thijs

    2 jaar geleden
    Wat is me dit nu? Deze maatregel wordt toch al de ganse Coronacrisis toegepast? Ook in het UZBrussel wordt positief' getest personeel zonder symptomen al van in den beginne op de werkvloer verwacht! Transparantie en oprechtheid a.u.b.!
  • Philippe De Naeyer

    2 jaar geleden
    Als je geen symptomen vertoont, kan je voor mij perfect aan het werk. Zeker nu Omnikron niet meer als een griep blijkt te zijn. Maar kom dan wel terug op de beslissing om niet gevaccineerd personeel te ontslaan. Want hoe leg je uit dat een besmet persoon aan het werk mag blijven, maar een niet besmet persoon weliswaar ongevaccineerd, niet. Dat zou de waanzin zijn!