Sebastiano Signati kon elf jaar onderduiken in ons land. Woensdag verschijnt hij voor de rechter in Tongeren.
Volledig scherm
PREMIUM
Sebastiano Signati kon elf jaar onderduiken in ons land. Woensdag verschijnt hij voor de rechter in Tongeren. © Daelemans/RV

Proces tegen belangrijke Italiaanse maffiabaas van start in Tongeren: “Binnen de organisatie noemen ze hem ‘peetvader’”

Meise/MaasmechelenHet proces tegen Sebastiano Signati (55), kopman binnen de beruchte misdaadorganisatie ‘ndrangheta, is woensdagochtend van start gegaan. De man kon elf jaar lang onderduiken in ons land en was al die tijd één van Italië’s meest gezochte criminelen. Met een nagemaakte identiteitskaart bleef hij actief als topimporteur van honderden kilo’s cocaïne. “Hij had de touwtjes strikt in handen als ‘patron’, maar liet de zaken vooral uitvoeren door Maasmechelaar Salvatore S.”, klinkt het bij de procureur. Hij riskeert 13 jaar cel, zijn Maasmechelse kompaan 9 jaar. 

  1. Welke verkiezingsbeloftes uit 2018 werden gerealiseerd in Bree? En welke niet? “Het bestuur handelt als een olifant in een porseleinwinkel”
    PREMIUM

    Welke verkie­zings­be­lof­tes uit 2018 werden gereali­seerd in Bree? En welke niet? “Het bestuur handelt als een olifant in een porselein­win­kel”

    De bestuursperiode van uw gemeentebestuur zit er bijna op: op 13 oktober zijn er weer gemeenteraadsverkiezingen. Wat is er in huis gekomen van de beloftes aan de inwoners van Bree uit 2018? We selecteerden 5 beloftes van het schepencollege en zochten uit wat er gerealiseerd is, en vooral: wat niet. “Onze inwoners kunnen inmiddels genieten van een volledig vernieuwd centrum”, klinkt het fier bij burgemeester Liesbeth Van der Auwera (onsBree). “Vernieuwd wel, maar het werd één kale betonvlakte”, volgens oppositieraadslid Sietse Wils (Verjonging).
    Bree
  2. ‘Shitty City’: tijdelijk mini-dorp in Kuringen experimenteert met plas, poep en ... cultuur
    PREMIUM

    ‘Shitty City’: tijdelijk mini-dorp in Kuringen experimen­teert met plas, poep en ... cultuur

    Achteraan het voetbalpleintje bij de Chiro lokalen in Kuringen is zopas een mini-dorp neergestreken: ‘Shitty City’. Zowat 3 weken lang zal ‘Shitty City’ een plek worden waar architecten, kunstenaars, vormgevers en permaculturisten experimenteren binnen de domeinen van compost en cultuur. “Via workshops, lezingen, performances en eetinstallaties proberen we zoveel mogelijk mensen opnieuw hun eigen lichaam, geest en residu te leren waarderen”, klinkt het.
    Hasselt