Van Ranst benadrukt dat we, gezien de grote impact die het hoog aantal besmettingen op het maatschappelijk functioneren kan hebben, nu nog in een donkerrode crisissituatie zitten en het te vroeg is om maatregelen te lossen.
Volledig scherm
PREMIUM
Van Ranst benadrukt dat we, gezien de grote impact die het hoog aantal besmettingen op het maatschappelijk functioneren kan hebben, nu nog in een donkerrode crisissituatie zitten en het te vroeg is om maatregelen te lossen. © Photo News

Van Ranst ziet corona evolueren naar seizoensziekte: “Covid komt op termijn in de buurt van griep”

“Het coronavirus begint te lijken op iets wat we kennen, de griep”, zei viroloog Marc Van Ranst gisteren in HLN LIVE. De aantallen van ziekenhuisopnames, patiënten op intensieve zorg en overlijdens blijven dalen. “We moeten er ons mentaal op instellen dat dit iets wordt wat in de buurt komt van wat griep kan geven”, zei Van Ranst nog. Hij benadrukt evenwel dat we, gezien de grote impact die het hoog aantal besmettingen op het maatschappelijk functioneren kan hebben, nu nog in een donkerrode crisissituatie zitten en het te vroeg is om maatregelen te lossen.

53 reacties

  • Eric Roeloffzen

    2 jaar geleden
    Gewoon blijven spuiten, we hebben nog genoeg voorraad en anders blijven we er mee zitten. Doen mensen, doen, het is toch gratis en voor niks.
  • Marc Verdonck

    2 jaar geleden
    Steeds hetzelfde , misschien en het zou kunnen , zo kan ik ook expert zijn .
  • Bart Verwegen

    2 jaar geleden
    Vranz, twee jaar geleden wist niemand wat we nu allemaal weten. Inzichten veranderen op basis van nieuwe feiten, daar zouden velen eens een voorbeeld aan moeten nemen.
  • Wiesy van Steen

    2 jaar geleden
    Neem dan je verantwoordelijkheid en geef ons leven terug
  • Vranz VanMaaren

    2 jaar geleden
    Heeft ie twee jaar nodig gehad om tot déze conclusie te komen? En dat noemen we een expert?