Direct naar artikelinhoud
NieuwsKim De Gelder

Kim De Gelder twee jaar na internering overgebracht naar psychiatrie

Kim De Gelder.Beeld BELGA

Twee jaar nadat beslist werd om Kim De Gelder, de dader van het drama in kinderdag­verblijf Fabeltjesland, te inter­neren, is hij woensdag van de gevangenis over­gebracht naar het Forensisch ­Psychi­atrisch Centrum in Antwerpen. Dat schrijven Het Nieuwsblad en Het Belang van Limburg vrijdag na bevestiging van zijn advocaat Jaak ­Haentjens.

De advocaat is altijd van mening geweest dat zijn cliënt geestesziek is en geïnterneerd moest worden. De Kamer voor de Bescherming van de Maatschappij is hem daar in oktober 2019 ook effectief in gevolgd, nadat zowel de gevangenis van Oudenaarde als het parket oordeelde dat een internering beter zou zijn voor De Gelder.

Lees ook

‘Het is een beetje wrang om op deze manier gelijk te krijgen’: waarom Kim De Gelder toch werd geïnterneerd

‘Advocaten zijn de best betaalde leugenaars ter wereld’: slachtoffers over de impact van een openbare assisenzaak

Na die beslissing werd De Gelder overgebracht naar de gevangenis van Merksplas, waar hij op een afdeling voor geïnterneerden kwam. Meer dan een jaar geleden werd dan beslist dat hij zou moeten verhuizen naar een Forensisch ­Psychiatrisch Centrum (FPC), omdat hij daar het best behandeld kan worden. Hij kwam uiteindelijk op een wachtlijst terecht en kreeg afgelopen woensdag pas groen licht om naar het FPC in Antwerpen te verhuizen.