Onder andere in het dorp van Bonheiden stond een trajectcontrole gepland
Volledig scherm
Onder andere in het dorp van Bonheiden stond een trajectcontrole gepland © David Legreve

Minister Somers vernietigt Bonheidens trajectcontrolesysteem: “Een private partner die uit winstbejag een gemeente verbiedt om wegenwerken uit te voeren, dat kan niet”

BonheidenVlaams minister van Binnenlands Bestuur Bart Somers (Open Vld) besliste vandaag om het gemeenteraadsbesluit rond de invoering van een trajectcontrolesysteem via het bedrijf TaaS (Trajectcontrole as a Service) in Bonheiden te vernietigen. De gemeente had de intentie om tien trajecten, in eerste instantie was er sprake van 22, uit te rollen met de hulp van het bedrijf. “Het contract dreigde de lokale autonomie aan banden te leggen”, aldus de minister.

  1. Wraakoperatie met vuurwerk en schoten op woning... wegens ‘gebroken hartje’: “Die Mocro Maffia-stijl zien jongeren op sociale media”
    PREMIUM
    UPDATE

    Wraakopera­tie met vuurwerk en schoten op woning... wegens ‘gebroken hartje’: “Die Mocro Maf­fia-stijl zien jongeren op sociale media”

    “Wie heeft er zin om mee oorlog te gaan voeren?” Met die vraag op Snapchat zocht de 20-jarige Y.B. uit Heist-op-den-Berg kompanen om naar de woning van een liefdesrivaal in Bonheiden te trekken. Daar werd vuurwerk tot ontploffing gebracht en geschoten met een luchtbuks. De liefdesrivaal was niet thuis, zijn moeder en broer (10) wel. Bij hen zit de angst er nog steeds in. “We willen verhuizen, maar vonden nog geen geschikte huurwoning”, vertelde de vrouw in de Mechelse rechtbank. B werd samen met nog twee anderen veroordeeld.
    Bonheiden
  2. Extra gemeenteraad in Bonheiden over door firma aangeboden trajectcontroles: “Inwoners geschrokken van getal ‘22', daarom gaan we starten met 10 trajectcontroles”
    Bonheiden

    Extra gemeente­raad in Bonheiden over door firma aangeboden trajectcon­tro­les: “Inwoners geschrok­ken van getal ‘22', daarom gaan we starten met 10 trajectcon­tro­les”

    De gemeenteraad van Bonheiden kwam vanavond samen om het te hebben over de door een firma aangeboden ‘trajectcontrole as a service’, kortweg TaaS. Oppositiepartijen N-VA en Groen beslisten om de raad bij elkaar te roepen met als doel de beslissing van de gemeenteraad van 27 oktober, waar groen licht werd gegeven aan 22 trajectcontroles, op te heffen. De schepen gaf aan het in eerste instantie bij 10 controles te houden.