Jake Sullivan.
Volledig scherm
Jake Sullivan. © Photo News

Amerikaanse inlichtingendienst: “Rusland bezig met geheime operatie om invasie van Oekraïne te rechtvaardigen”

De Verenigde Staten zouden over bewijsmateriaal beschikken dat Rusland in het geheim agenten naar Oost-Oekraïne heeft gestuurd om er een operatie uit te voeren tegen haar eigen troepen. Daarmee zouden de Russen een vals voorwendsel willen creëren voor een invasie van Oekraïne. Dat heeft een Amerikaans functionaris verteld aan nieuwszender CNN.

42 reacties

  • Karl Callebaut

    2 jaar geleden
    @Andre Van Royen...en dan? Duits is nog altijd Europees...en tussen Europa en de US ligt nog altijd een hele hele grote plas...
  • Ives Ameel

    2 jaar geleden
    Net wat de Amerikanen doen als ze voelen dat Rusland te dicht van Amerika komt .
  • bob van deur

    2 jaar geleden
    Opmerkelijk die negatieve berichten over Amerika. De Amerikaan heeft wel degelijk een verantwoordelijkheid daar. Niet dat ze heiligen zijn maar dankzij Amerika heeft Oekraine haar kernwapens opgegeven. In ruil voor steun als het ooit wordt aangevallen. Poetin droomt nog altijd van groot Russisch rijk. De dreiging is reeel en een slappe Europese reactie helpt zeker niet. We moeten wakker worden en ons niet afhankelijk maken van een Russische dictatuur.
  • Piet Weltjens

    2 jaar geleden
    Niet vergeten dat Rusland onder Poetin de laatste 20 jaar uit een economisch moeras is gegroeid. Nog steeds erg afhankelijk van fossiele grondstoffen heeft er zich een economie ontwikkeld met steeds meer KMO's en een bloeiende en welvarende middenklasse. Ook mooi om te zien zijn de structurele investeringen in hospitalen, onderwijsinstellingen, universiteiten, autostrades, trein en vliegtuig netwerk, propere steden, enz... Rusland is Europa. En de Amerikanen hebben liefst een verdeeld Europa.
  • Anoniem

    2 jaar geleden
    Bertrand Janses: Voor de zoveelste maal zijn de Amerikanen bezig een oorlog voor te bereiden. Niet op eigen terrein, maar mogelijk weer Europa. Dan kunnen ze nadien terug met een soort Marshall plan Europa opbouwen en "hun" economie overuren laten draaien. Alle leugens zijn goed genoeg om de wereld in angst te brengen!