De twee opgepakte verdachten konden gevat worden in de tuin van de buurman.
Volledig scherm
De twee opgepakte verdachten konden gevat worden in de tuin van de buurman. © Marc De Roeck

Vier mannen plegen homejacking in Hoboken, twee daders al gearresteerd: “Moeder en zoon werden ruw behandeld”

HobokenEen viertal verdachten hebben afgelopen nacht een homejacking gepleegd in de Hertog van Brabantlei in Hoboken. De inbrekers knevelden twee aanwezigen en behandelden hen bijzonder ruw, maar twee van hen konden vrijdagochtend gearresteerd worden door het snelleresponsteam. Waar ze precies naar op zoek waren is nog niet duidelijk. De slachtoffers, een moeder van 61 en een zoon van 34, zijn naar het ziekenhuis overgebracht.

  1. Zigeunerbende intimideert tientallen verkopers van goud en bontjassen: “Ze betaalden amper 400 euro voor juwelen van 10.000 euro”
    PREMIUM

    Zigeuner­ben­de intimi­deert tientallen verkopers van goud en bontjassen: “Ze betaalden amper 400 euro voor juwelen van 10.000 euro”

    Een Duitse zigeunerbende heeft volgens het parket tientallen slachtoffers opgelicht bij de aankoop van goud en bontjassen. De clan plaatste eerst advertenties in een krant en sprak dan met hun slachtoffers af op hotel. De politie in Turnhout zorgde voor een doorbraak, nadat meerdere slachtoffers werden opgelicht in een hotel op de Grote Markt. Vandaag riskeren de bendeleden gevangenisstraffen tot 40 maanden. “Met het geld onderhielden ze hun dure levensstijl.” Denk onder andere aan luxueuze wagens, ter waarde van 180.000 euro.
    Antwerpen
  2. “Ik ben echt boos, maar ik weet niet op wie”: villa van Daniel (62) en Gerarda (54) in Schilde staat al dikke maand onder water
    PREMIUM

    “Ik ben echt boos, maar ik weet niet op wie”: villa van Daniel (62) en Gerarda (54) in Schilde staat al dikke maand onder water

    “Iedereen mag komen kijken, want ik kan niet meer.” De villa van de gepensioneerde Daniel Vanputte (62) en zijn echtgenote Gerarda Vangaal (54) in Schilde staat sinds midden maart onder water. Ook Peter Mendonck, schepen van Openbare Werken (N-VA), is onder de indruk. “Het is schrijnend om te zien hoe het huis erbij ligt.” Zowel het echtpaar als de schepen heeft een vermoeden wat het probleem is. En kan de verzekering niet tussenkomen? Peter Wiels van Assuralia legt uit.
    Antwerpen