Philippe Gilbert.
Volledig scherm
PREMIUM
Philippe Gilbert. © Photo News

Philippe Gilbert aan de vooravond van zijn laatste seizoen in het peloton: “Dieper dan vorig jaar kon de ploeg echt niet meer zakken”

WielrennenPhilippe Gilbert heeft het een keer uitgerekend: in de voorbije twintig jaar zat hij 650.000 kilometer op de fiets, 20.000 uren, duizend uren of 30.000 kilometer per jaar. “Ik kan er misschien 5.000 kilometer naast zitten”, zegt hij. Maar het is en blijft een indrukwekkend cijfer. Straks, in de Challenge Mallorca, begint hij aan zijn allerlaatste seizoen. Nog één jaar rijdt hij voor Lotto-Soudal, de ploeg die steeds dieper is weggezakt. Misschien, zegt Gilbert, gaat het morgen beter. “Ik hoop dat ik nog kan winnen, punten pakken. Dat kan de ploeg nog van pas komen.”

15 reacties

  • Eddy DeGoei

    2 jaar geleden
    Is de beste Belgische renner van de laatste 20 jaar. Nu nog een monument winnen zal wellicht niet meer gaan, alleen Parijs-Roubaix is al een paar keer door een oudere renner gewonnen, waaronder hijzelf. Ik begrijp waarom hij dit jaar de Ardennenklassiekers rijdt, hij wil op een mooie manier afscheid nemen van zijn supporters. Dat is hem zeker gegund, La Redoute zal vol staan voor Phil.
  • dretie munkies

    2 jaar geleden
    Inderdaad een heel goede renner, stukken beter dan Boonen die het vooral moest hebben van heel veel steun van zijn ploegmaats en zeker ook van de media. Denk maar eens bijvoorbeeld hoe hij wereldkampioen werd : zonder Van Petegem was hij dit nooit geworden en verdiende het trouwens niet !
  • Dirk Van Den Bossche

    2 jaar geleden
    Waarom ook niet knechten voor Florian in RVV en PR ? De Waalse klassiekers met ene Podjacar en Rogliz aan de start , daar heeft hij geen schijn van kans.
  • Marika Peeters

    2 jaar geleden
    Wat een pretentie moet je hebben om je eigen ploeg "onder de bus te gooien" door dergelijke uitspraak. En al zeker als deze ploeg je 2j geleden nog een contract aanbood, waarmee je een luxe leventje als Monagask kon leiden.Maar de investering loonde niet hé, want net Gilbert alsook Wellens zijn mede de oorzaak van wat hij dieper wegzakken van de ploeg noemt, door geen platte prijs meer te rijden. Trouwens, Caleb en Florian behoren zeker niet bij de falenden, dus afgunst van Gilbert op collega's?
  • patrick isenborghs

    2 jaar geleden
    Marcel De Maesschalck hij is beroep renner he , en daar moet je niet lang & diep over nadenken wat het betekend. Slaat u een aanbod af als u baas u promoveert met een miljoenencontract ? denk het niet.