Foto: Radio 2

Auto brandt volledig uit op E40 in Veurne, inzittenden en hun honden naar ziekenhuis

Op de E40 in Veurne is zondagvoormiddag een auto volledig uitgebrand. De twee inzittenden konden zichzelf en hun twee honden in veiligheid brengen. Ze werden opgevangen in een private ziekenwagen die toevallig voorbijkwam en werden naar het ziekenhuis gebracht. 

De auto met Belgische nummerplaat reed richting Calais toen er rond 11 uur plots vlammen uit de motorkap kwamen. Waarschijnlijk gaat het om een technisch defect. De bestuurder zette het voertuig op de pechstrook, ter hoogte van de brug over de Brugsesteenweg in Veurne. Het Franstalige koppel bracht zichzelf en hun honden in veiligheid. 

“Toen wij aankwamen, stond het voertuig al volledig in lichterlaaie", vertelt luitenant Nicolas Garmyn van de brandweerpost Veurne. "Een ziekenwagen van de private dienst Deroo was gestopt om de slachtoffers en hun honden op te vangen. De inzittenden hebben wellicht zelf nog proberen te blussen, want er stond een brandblussertje naast het voertuig. Ze hadden rook ingeademd." Er werd een extra ziekenwagen ter plaatse geroepen.

Naar het ziekenhuis

“Het koppel werd samen met hun honden in de ziekenwagen naar het AZ West overgebracht, voornamelijk ter controle. Wellicht mogen ze het ziekenhuis zondagnamiddag alweer verlaten, na het toedienen van verse zuurstof”, voegt de luitenant toe. De brand was snel onder controle, maar de auto viel niet meer te redden en werd getakeld.

Meest gelezen