Foto: Radio 2

Reuzenrad op Steenplein in Antwerpen na ruim een jaar afgebroken

Het 55 meter hoge reuzenrad The View dat meer dan een jaar op het Steenplein in Antwerpen stond, is afgebroken. De voorbije dagen werden de enorme onderdelen van het rad op grote vrachtwagens geladen. The View bepaalde maandenlang mee de skyline van de stad. 

Het reuzenrad werd in november 2020 opgebouwd vlakbij het Steen. Niet lang daarna gingen strengere coronamaatregelen in, waardoor er niemand op het rad mocht. Toch besliste de uitbater om het te laten staan, omdat het te veel zou kosten om het af te breken.

Weken werden maanden en uiteindelijk bleef The View ruim 14 maanden op haar vertrouwde plek staan. Voor velen was het de ideale plaats om foto's te maken met het kleurrijk verlichte reuzenrad op de achtergrond. Tijdens de verlengde kerstvakantie stonden er regelmatig rijen mensen aan te schuiven om een ritje te maken in het reuzenrad.

De voorbije dagen werd het reuzenrad afgebroken, de onderdelen werden op grote vrachtwagens geladen. Of het volgend jaar terug naar Antwerpen komt, is nog niet bekend.  

Foto: Radio 2
Zicht op de skyline in Antwerpen afgelopen zomer, toen nog met het bekende reuzenrad.

Meest gelezen