©  EPA-EFE

PSV en invaller Vertessen heroveren leidersplaats na nipte zege tegen Groningen

PSV heeft de verplaatsing naar Groningen succesvol afgerond (0-1) en komt zo opnieuw aan de leiding in de Eredivisie.

Belga

Groningen, met Cyril Ngonge in de basis, keek na 10 minuten al tegen een achterstand aan door toedoen van Mario Götze. Die stand zou ongewijzigd blijven tot het laatste fluitsignaal. Ngonge werd afgelost in de 64e minuut bij de thuisploeg. Op datzelfde moment maakte Yorbe Vertessen zijn opwachting bij de bezoekers.

PSV (46 ptn) neemt dankzij de krappe overwinning de leidersplaats opnieuw over van Ajax (45 ptn), dat eerder op de dag probleemloos met 0-3 won op het veld van Utrecht. Brian Brobbey luisterde zijn rentree in Amsterdamse loondienst op met twee treffers. Othman Boussaid kwam bij de thuisploeg al na elf minuten als invaller op het veld.