Staatssecretaris voor Begroting Eva De Bleeker (Open Vld).
Volledig scherm
Staatssecretaris voor Begroting Eva De Bleeker (Open Vld). © Photo News

De Bleeker pleit voor tijdelijke sociale lastenverlaging in energiedossier

Staatssecretaris voor Begroting Eva De Bleeker (Open Vld) is niet gewonnen voor een btw-verlaging op energie. In een opiniestuk op de website van Knack pleit ze ervoor om het geld dat naar die verlaging zou gaan te gebruiken om het aanbod te vergroten, of te zorgen voor een sociale lastenverlaging.

55 reacties

  • Gerry Hufkens

    2 jaar geleden
    Ja, vooral veel geld om in hun eigen zakken te doe verdwijnen! Daarin zijn de politici hier en in de rest van de wereld in gespecialiseerd!
  • Gino Denil

    2 jaar geleden
    De OVLD is dus voor een belastingverhoging voor de middenklasse. En eigenlijk ook voor deze daar onder. Want die krijgen een aalmoes die hun meerkost niet dekt. Neem het van de kleintjes en geef het aan de niet kleintjes. Zoals het altijd al geweest is bij de OVLD.
  • Verellen Eddy

    2 jaar geleden
    Ge moet er ook van bewust zijn dat al het belastingsgeld dat naar de vergoedingen gaat van onze politiekers ook beter aan NUTTIGE dingen zou kunnen besteed worden.
  • fre cordier

    2 jaar geleden
    Zowat elke politieker komt met een eigen voorstel. Steeds een doekje voor het bloeden maar nooit met een echte oplossing: waarom stijgen de enegieprijzen in ons land meer dan in het buitenland?
  • Eric Grosemans

    2 jaar geleden
    Gino SINNESAEL, hoe komt het dat ik als gepensioneerde die crisisbelasting niet betaal? Kan het zijn dat u meer dan het gemiddeld pensioen ontvangt? In dat geval wil ik graag die crisisbelasting betalen, het zou betekenen dat mijn pensioen aanzienlijk de hoogte ingaat.