BELGA
Volledig scherm
© BELGA

51-jarige Freddy Loix gaat voor het eerst in 18 jaar weer WK-rally rijden: “Het gaat wat stroever dan vroeger”

RALLY51 lentes telt hij ondertussen, maar Freddy Loix zit duidelijk niet om een stunt verlegen. De viervoudig Belgisch kampioen rally is namelijk ingeschreven voor de WK-rally van Monte Carlo, van 20 tot 23 januari. Het zal de 90ste WK-race uit zijn carrière zijn. De laatste keer dat hij aan zo'n wedstrijd meedeed was in 2004, of 18 jaar geleden. Zijn ambitie? “Uitrijden.”

5 reacties

  • David Eynde

    2 jaar geleden
    Wij volgen van thuis alles op qua tijden en Livestream, succes!!
  • steven moens

    2 jaar geleden
    Een grote meneer Freddy Loix. Altijd met zijn 2 benen op de grond gebleven. Ga het nooit vergeten..omloop van vlaanderen viel hij na enkele kp's al uit en in het wagenpark vroeg ik een foto met mijn kleine erbij. De meesten zouden weigeren maar Freddy nam hem op alsof er niets aan de hand was en ik trok de prachtige foto. Chapeau.
  • Roland Beeken

    2 jaar geleden
    Ik was fan. En bij zijn debuut in de Monte Carlo crash tegen blok graniet aan een brugje. Misschien eens gaan kijken Freddy of die steen daar nog ligt😉
  • Toon Van Kerckhove

    2 jaar geleden
    Geweldige rijder! Ouder worden: het gaat misschien iets trager, maar de concentratie wordt beter. Freddy was bekend van samenwerking met OPEL: van Kadett over Corsa en Ascona tot Manta. Wens je heel veel succes!
  • Pol Quatannens

    2 jaar geleden
    Veel succes Fred & Pieter!