Kelly Donckers en Davy Verscheure houden een bakactie voor hun dochtertje Lilly die zware nierproblemen heeft.
Volledig scherm
PREMIUM
Kelly Donckers en Davy Verscheure houden een bakactie voor hun dochtertje Lilly die zware nierproblemen heeft. © Benny Proot

Om medische kosten van Lilly (4) te betalen, bakt haar mama koekjes en pannenkoeken: “Als ouder doe je alles om je kind te helpen, toch?”

Diksmuide“Wat kunnen we doen om Lilly te laten ophouden met wenen? Die vraag spookt al ons hele leven door onze hoofden.” Amper vier jaar is het meisje, maar ze heeft al een lijdensweg afgelegd. Deze week nog is vastgesteld dat Lilly ernstige nierproblemen heeft. Haar mama Kelly Donckers (31) blijft niet bij de pakken zitten. Ze bakt volop koekjes en pannenkoeken om alle medische kosten te betalen. “De bestellingen lopen vlot binnen, maar even belangrijk zijn de hartverwarmende berichtjes.”

  1. Babyspeciaalzaak Castard blijkt failliet, tientallen jonge ouders staan plots in de kou: “Noodgedwongen ons zoontje in de pompbak gewassen”
    PREMIUM

    Babyspeci­aal­zaak Castard blijkt failliet, tientallen jonge ouders staan plots in de kou: “Noodge­dwon­gen ons zoontje in de pompbak gewassen”

    ‘Wegens medische reden is de winkel tot nader bericht gesloten. Excuses en dank voor het begrip.’ Die boodschap hangt aan de deur van babyspeciaalzaak Castard in Diksmuide. En toch: navraag leert dat de vennootschap failliet is en dat het pand binnenkort leeggehaald zal worden. Tientallen jonge ouders hadden er nog een geboortelijst liggen, onder wie Kelly (31) uit Koksijde. “Ik heb voor 2.250 euro tegoed en heb ondertussen alles voor ons baby’tje ergens anders dubbel moeten aankopen.” Wat moeten de gedupeerden nu doen?
    Diksmuide
  2. Charlotte Therssen scoort met zelfontworpen menstruatieondergoed: “Binnenkort lanceer ik ook een ondergoedlijn voor mannen.”
    PREMIUM

    Charlotte Therssen scoort met zelfontwor­pen menstrua­tie­on­der­goed: “Binnenkort lanceer ik ook een ondergoed­lijn voor mannen.”

    15.000 inlegkruisjes, 9.000 tampons en 3.000 maandverbanden. De Veurnse onderneemster Charlotte Therssen (38) viel van haar stoel toen ze uitrekende hoeveel maandverbanden ze in 25 jaar in de vuilbak had gesmeten. En daarom ontwierp ze een menstruatieonderbroek. Een wat? “De slip absorbeert met vier unieke lagen.” Twee jaar na de lancering heeft ze met haar bedrijf Moi et Marie meer dan 100.000 meisjes en vrouwen geholpen en is ze genomineerd als vrouwelijke belofte van het jaar. Je maandstonden hebben, zelfs dat kan duurzaam.
    Veurne