©  EPA-EFE

Hallo Novak Djokovic? Toptennisster Victoria Azarenka pleit na “circus” voor verplichte vaccinatie: “Geen spuit is niet spelen”

Tweevoudig grandslamkampioene Victoria Azarenka (WTA 25) heeft woensdag na haar overwinning in twee sets (6-1 en 6-2) tegen de Zwitserse Jil Belen Teichmann (WTA 34) in de tweede ronde van de Australian Open gepleit voor een verplichting van vaccinatie tegen het coronavirus bij toptennissers.

Vincent Van Genechten
Bron: BELGA

De Wit-Russische, die al jaren lid is van de spelersraad van vrouwentennisbond WTA, erkende dat het invoeren van een vaccinatieplicht wellicht een juridische uitdaging is, maar denkt dat het “nuttig voor iedereen” is als de WTA een “geen spuit, niet spelen-beleid” hanteert. Voorafgaand aan dat toernooi ontstond er grote ophef omdat Novak Djokovic (ATP 1) probeerde zonder het in Australië verplichte vaccin deel te nemen.

“Voor mij is het helder. Ik geloof in de wetenschap. Ik geloof in vaccineren en heb dat ook laten doen”, zei de 32-jarige tennisster. “Naar mijn mening is het de enige oplossing. Voor iedereen in het tennis, omdat we ook veel reizen.” De voormalige nummer één van de wereld besefte dat het dwingen van mensen om zich te laten vaccineren tot problemen kan leiden. “Sommige landen zullen een verplichting niet accepteren. Het zal daarom een hele klus zijn om dit in te voeren.”

 ©  EPA-EFE

Azarenka noemde de controverse rond Djokovic een “circus” en een reden om duidelijkheid te creëren.

“Zo gauw er een grijs gebied ontstaat in de regelgeving, komen er te veel vragen en situaties zoals deze. Bij sommige zaken is een zwart-wit benadering volgens mij nodig”, aldus de tennisster, die onthulde in november zelf een coronabesmetting te hebben opgelopen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer