©  Stefan Koopmans

‘The Voice’-kandidate Nienke ‘kotsmisselijk’ door onthullingen BOOS

Voormalige Voice of Holland-kandidate Nienke Wijnhoven uit het Nederlands-Limburgse Horst is ‘kotsmisselijk’ geworden bij het bekijken van de aflevering van BOOS over seksueel grensoverschrijdend gedrag achter de schermen van het programma. Dat heeft haar advocaat Sébas Diekstra laten weten.

Bron: De Limburger

Wijnhoven kondigde eerder deze week aan aangifte te gaan doen tegen bandleider Jeroen Rietbergen van The Voice, die haar zou hebben betast. “Nienke is letterlijk kotsmisselijk geworden”, zo liet Diekstra weten. “Ze vindt het allemaal zo erg. Maar ze voelt meteen ook een bepaalde opluchting, vanwege het feit dat dit nu in de openheid is en er eindelijk een einde kan worden gemaakt aan wat zich zoveel jaren ongehinderd heeft kunnen afspelen.”

LEES OOK. Dit speelde zich af achter de schermen van ‘The Voice of Holland’: “Dickpics, verkrachting en handtastelijkheden bij minderjarige meisjes”

Diekstra heeft laten weten dat er woensdag een afspraak is gemaakt met de zedenrecherche van politie Midden-Nederland om snel aangifte te kunnen doen. Wijnhoven en Diekstra laten verder niets vrij over de concrete gedragingen waarvan zij aangifte doet. Dat is besloten om het strafrechtelijk onderzoek niet te schaden.

LEES OOK. Bekijk hier de aflevering van BOOS over de rel rond The Voice of Holland

Talkshow

Maandagavond zat Wijnhoven aan tafel bij de talkshow Beau, waar zij haar verhaal deed over haar deelname aan het RTL-programma. Daar vertelde ze dat Rietbergen haar betast heeft en dat hij “effe ging voelen”.

Zaterdag erkende de bandleider en de toenmalig partner van Linda de Mol dat hij inderdaad relaties van ‘seksuele aard’ heeft gehad met vrouwen die betrokken waren bij The Voice of Holland. Hij legde zijn werkzaamheden direct neer en De Mol verbrak niet veel later haar relatie.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer