Dit nieuwe kookboek is pas écht vernieuwend

© idh

Voor ouders die het financieel lastig hebben, is het vaak moeilijk om met een beperkt budget een gezonde maaltijd op tafel te zetten. Het Huis van het Kind en Colruyt werkten daarom samen budgetvriendelijke recepten uit.

Ingrid Depraetere

“We worden dagelijks geconfronteerd met situaties waarbij gezinnen een ongezonde snelle hap kopen of vaak enkel boterhammen eten omdat ze koken te duur vinden”, vertelt Inneke Brems van het Huis van het Kind Pajottenland. “Het voorstel van supermarktketen Colruyt om budgetvriendelijke receptenboekjes samen te stellen, wilden we niet links laten liggen. In samenwerking met de OCMW’s van het Pajottenland, willen we voortrekker zijn in het aanleren van budgetvriendelijk, maar gezond koken voor kansarme gezinnen.”

Tussen 1 en 3 euro

“Het verhaal van ons budgetvriendelijk receptenboekje ‘Aan tafel voor 1-2-3 euro’ begon twee jaar geleden”, vertelt Wim Verbesselt, coördinator van het receptenboekje bij Colruyt. “Het OCMW van Kortrijk vroeg ons om iets te doen voor gezinnen in armoede. Daarom gaven we ons kookteam de opdracht om budgetvriendelijke recepten samen te stellen, die maximaal tussen 1 en 3 euro per persoon per maaltijd kosten. Omdat de doelgroep gezinnen met kinderen waren, moesten de recepten ook evenwichtig, lekker en gezond zijn.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen