Vincent Van Peteghem.
Volledig scherm
Vincent Van Peteghem. © VTM Nieuws

Van Peteghem houdt vast aan btw-verlaging voor elektriciteit én gas: “Als je gascentrales subsidieert, dan ook het gas op factuur van de mensen”

Minister van Financiën Vincent Van Peteghem (CD&V) houdt vast aan een verlaging van de btw voor elektriciteit en aardgas als maatregel om de energiefactuur te verlichten. Dat heeft hij gezegd in VTM NIEUWS. Hij mikt op een beslissing volgende week.

149 reacties

  • Isabel da Silva

    2 jaar geleden
    Proficiat , nog eens een minister die aan " zijn "volk denkt . Dat is hun taak en als ze die goed uitvoeren worden ze her-verkozen , Onafhankelijk van hun kleur .
  • Jan Van Bavel

    2 jaar geleden
    De BTW op alles instellen op 6%, de besparing kan gemakkelijk terug verdiend worden door minder nutteloze miljarden erdoor te laten jagen door de regering !
  • Andre Wouters

    2 jaar geleden
    Wie van de regering heeft zonnepanelen, wie heeft zijn huis laten renoveren en isoleren?
  • Geert Landsman

    2 jaar geleden
    Groen en steeds subsidies, wat klopt er niet?
  • ruddy claerhout

    2 jaar geleden
    Noem nu 1 beslissing die zij al met kennis van zaken genomen zou hebben. Weet niet waarover ze spreekt. Gelukkig is het maar voor 2 jaar meer.
  1. Kotcrisis in Leuven? Studenten en ouders schuiven urenlang aan om (dure) koten te bezichtigen

    Kotcrisis in Leuven? Studenten en ouders schuiven urenlang aan om (dure) koten te bezichti­gen

    Het is niet simpel om een goed studentenkot te vinden in Leuven. Tal van (toekomstige) studenten waagden vandaag - al dan niet in het gezelschap van hun ouders - toch hun kans om een kamer te vinden. Ze moesten wel wat geduld oefenen. Alvorens zelfs maar de inkomhal van het kotgebouw te mogen bewonderen, moest er urenlang worden aangeschoven. En wie pech had, stond in de rij voor niets. “De combinatie van weinig kamers en een grote instroom zorgt voor een grote rush op studentenkamers", aldus Michiel Jacxsens van verhuurkantoor Xior bij VTM Nieuws.
  2. Steeds meer lege rekken door boerenprotest: “Groenten- en fruitafdeling is zo goed als leeg”

    Steeds meer lege rekken door boerenpro­test: “Groen­ten en fruitafde­ling is zo goed als leeg”

    Op verschillende plaatsen in België blijven boeren distributiecentra van supermarkten blokkeren, soms al voor de vijfde dag op rij. Op veel plaatsen blijven winkelrekken dan ook leeg als gevolg van het boerenprotest. Vooral groenten en fruit, maar ook heel wat droge voeding en dranken zijn tijdelijk niet beschikbaar, merkte ‘VTM Nieuws’ op. Handelsfederatie Comeos eist dan weer dat de boeren hun blokkades aan de distributiecentra van verschillende warenhuisketens vandaag nog stopzetten. Als ze niet op die eis ingaan, “zullen juridische acties volgen”, klinkt het.