Elise Mertens sneuvelde in het enkelspel.
Volledig scherm
PREMIUM
Elise Mertens sneuvelde in het enkelspel. © PhotoNews

Onze tennisexpert ziet Mertens opnieuw sneuvelen in 1/8ste finale: “Weer een gemiste kans, maar vroeg of laat moeten de investeringen renderen”

Australian OpenEen duel met Alizé Cornet voor een plaats in de halve finale van de Australian Open. Dat liet Elise Mertens schieten door zondagnacht in de achtste finale nipt van Danielle Collins te verliezen. ‘t Is niet de eerste keer dat ze een uitgekiende kans vergeet te verzilveren, schrijft onze tennisexpert Filip Dewulf, maar tegelijk blijft hij geloven dat het nog kan voor de Limburgse in het enkelspel.

8 reacties

  • Luke Vincke

    2 jaar geleden
    Tis van willen maar niet kunnen. Met andere woorden, te weinig kwaliteit in huis.
  • Jacques Hillaert

    2 jaar geleden
    Ze verdedigt sterk maar maakt te weinig punten door de bal fijner en nipter te spelen, het is niet genoeg op dit niveau om de bal te retourneren, ge moet ook punten scoren
  • Gino Denil

    2 jaar geleden
    Verliezen in de tweede week is ook niet ongewoon. Sabalenka (2) haalde het ook nipt niet. Verloren na een tiebreak in de derde set. Halep ging er onverwacht uit tegen Cornet. Die top 20 zit momenteel dicht tegen elkaar. Iedereen kan van iedereen winnen en verliezen.
  • Gino Denil

    2 jaar geleden
    Er zit zeker nog groeimarge in. Maar tegen krachtige speelsters laat ze zich iets te snel in de verdediging drukken met slice ballen. En dan ben je voor het punt afhankelijk van een fout van de tegenstander. Daar moet ze iets op vinden. Een manier om het spel zelf vlugger terug in handen te nemen en minder gedomineerd te worden in de rally.
  • Mieke Ponet

    2 jaar geleden
    In dubbel wereldtop en in enkel sub topper.