De Ketelaere en Club bleven zondag steken op 2-2 bij Standard.
Volledig scherm
PREMIUM
De Ketelaere en Club bleven zondag steken op 2-2 bij Standard. © PN

“Club Brugge moet tegen Union toch eens statement maken”: Degryse kijkt al uit naar dé topper donderdag

Jupiler Pro LeagueHoogspanning in Jan Breydel donderdagavond. Ook al zullen de fans - hopelijk voor het laatst - ontbreken. Club Brugge - Union. Maakt blauw-zwart eindelijk nog eens een statement in de competitie? Of blijft Union met het vertrouwen op zenit verder razen met na afloop, wie weet, twaalf punten voor? Onze analist Marc Degryse kijkt reikhalzend uit naar de eerste kraker tussen de twee. “Als Club dit jaar géén kampioen wordt, heeft dat één reden”.

24 reacties

  • Ronny ceunen

    2 jaar geleden
    Ik hoop alleszins dat Union dat nonchalant gedoe van Brugge straks eens goed kan afstraffen...
  • André Vermaelen

    2 jaar geleden
    Iedere voetballiefhebber gunt Union de titel. Brussel heeft een grote club, na jaren van armoede nodig.
  • danny suenaert

    2 jaar geleden
    433 of 343 met Lang op links, Cdk in de spits en Buchanan op rechts. Vanaken op de 10 en Vormer en Rits/Balanta als cdm's. Dost scoort nu wel maar de verdediging is te zwak om enkel met Vormer op de 6 te spelen. Brugge mag wat mij betreft nog een goede middenvelder kopen voor op de 8 dan kan Vormer op de 6 blijven. Mata moet terug als rechter centrale verdediger in een 343 ofwel als rb in een 433. Mechele kan enkel centraal spelen
  • nico baelde

    2 jaar geleden
    Club speelt beter de laatste 2 wedstrijden met heel veel aanvallend en attractief voetbal. Alleen is het zo dat de verdediging zo nog meer onder druk komt te staan en er te weinig evenwicht is tussen aanvallen en verdedigen. Meestal is 1 splijtende pass van tegenstander voldoende om de verdediging onder druk te zetten. Doet mij denken aan de tijd van Adrie Koster bij club, mooi voetbal maar teveel goals tegen. Als Schreuder dit kan oplossen door knopen door te hakken dan wint club.
  • Sven Borghys

    2 jaar geleden
    Een diepe buiging van respect voor Union ( Club Supporter)