Een anonieme medewerker tijdens een uitzending van ‘The Voice of Holland’.
Volledig scherm
PREMIUM
Een anonieme medewerker tijdens een uitzending van ‘The Voice of Holland’. © ANP

Regisseur ‘The Voice Holland’ ook onder vuur: “12 jaar geleden vond niemand dit raar, dan kreeg je complimenten”

ShowbizzNiet alleen bandleider Jeroen Rietbergen en coach Ali B liggen bij ‘The Voice of Holland’ onder vuur vanwege seksueel grensoverschrijdend gedrag. Een oud-deelneemster doet nu ook aangifte tegen een van de regisseurs. Ze kreeg onder meer te horen dat ze haar topje wat lager moest trekken ‘om haar talenten uit te spelen’. Hijzelf vindt echter dat hij niets verkeerds deed. “Soms zeg ik: ‘jee, wat zie jij er prachtig uit’. Of ‘wauw, draai je eens om’. Dat doe ik om ze zich goed te laten voelen. Ik heb daar nog nooit problemen mee gehad.”

63 reacties

  • Liesbeth Cuppens

    2 jaar geleden
    Grensoverschrijdend gedrag is een rekbaar begrip. Vroeger vond men een opmerking over uiterlijk leuk om te horen, nu staan ze op hun achterste poten. Andere tijd, andere interpretatie, dat zeker, maar tegenwoordig zijn de tenen te lang. Men weet echt niet meer wat men kan/mag zeggen en wat niet. In bijzijn van jongeren ben ik dus voorzichtiger in mijn uitspraken dan bij leeftijdgenoten (50+). Jongeren trekken te snel conclusies zonder daarbij de context volledig te kennen.
  • Mark Vrijdaghs

    2 jaar geleden
    Wanneer dit zo blijft doorgaan dan krijgt geen enkele vrouw nog aandacht van een man. Want mannen durven dan ook niet meer aandacht schenken aan een vrouw. Ok, er zijn grenzen van wellevendheid maar die zijn er ook voor al de metoo groeperingen.
  • John Verbeke

    2 jaar geleden
    Ik snap hoegenaamd niet waarom de meeste mensen schande over het meisje spreken. Dit is niet het uitgangsleven, dit is een professionele context! Moest ik tegen mijn jongere vrouwelijke collega zeggen dat ze haar topje best wel wat mag laten zakken, dan heb ik ook een klacht aan mijn been - en helemaal terecht overigens! Ik ben 48, en 12 jaar geleden zou ik dat ook nooit gedaan hebben. De studio van een televisieprogramma is geen discotheek om 4 uur 's nachts, maar een professionele omgeving!
  • Jan Hebbelinck

    2 jaar geleden
    Hoog tijd voor mannen - en vrouwen tv. Lekker gescheiden. Ook op café en resto alles mooi gescheiden. Dit bestaat nog hoor in bepaalde godsdiensten. En dan geen gedoe meer.
  • patrick demaeght

    2 jaar geleden
    Gelukkig bestaat 'big brother' en ‘Temptation’, ‘Ex On The Beach’ of ‘Love Island’: het zijn pleasures waar zij nooit buiten de lijntjes kleuren.