Direct naar artikelinhoud
Belangrijk nieuwsMuziek

‘Een totaalervaring’: Tomorrowland en Rock Werchter organiseren tweedaags festival in Brussel

‘Een totaalervaring’: Tomorrowland en Rock Werchter organiseren tweedaags festival in Brussel
Beeld ID/Stefaan Temmerman

Tomorrowland en Rock Werchter bundelen hun krachten en organiseren samen een nieuw boutiquefestival. CORE Festival zal op 27 en 28 plaatsvinden in het Brusselse Ossegempark. ‘Een totaalervaring van muziek, kunst en natuur’, klinkt het bij Brussels burgemeester Philippe Close.

Een eclectische samenwerking lijkt het op het eerste gezicht, maar het CORE Festival kiest overtuigd voor diverse muziekgenres. Verspreid in het Ossegempark, gelegen aan de voet van het Atomium op het Heizelplateau, zal op vier verschillende podia van ‘s middags tot rond middernacht indie-, hiphop-, electronica-, hyperpop- en alternative dance-muziek weerklinken. In het park zullen er ook kunstinstallaties geplaatst worden;

Het CORE Festival verwacht tot 25.000 Belgische en internationale festivalgangers. De Brusselse burgemeester Philippe Close reageert in het persbericht enthousiast op het nieuwe initiatief in zijn stad: “Wij zijn fier dat Tomorrowland en Rock Werchter, twee van de belangrijkste spelers in de muziekwereld, naar Brussel komen met dit nieuw concept. Brussel feest en geeft zo ook opnieuw zuurstof aan de evenement-, cultuur- en hotelsector.”

CORE Festival stelt binnenkort de line-up en zijn kunstinstallatieparcours voor. Op 23 februari om 11 uur zal de voorverkoop van de tickets starten en de dag erna begint de algemene ticketverkoop. Een dagticket heb je vanaf 67 euro, een weekendticket vanaf 123 euro.