AP
Volledig scherm
© AP

Nord Stream 2 drukkingsmiddel in conflict rond Oekraïne: waarom is de gaspijpleiding zo belangrijk én omstreden?

Als Rusland besluit Oekraïne binnen te vallen, zal dat betekenen dat de gaspijpleiding Nord Stream 2 “niet doorgaat”. Dat zei Ned Price, de woordvoerder van het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken, eerder deze week. Waarom is de gaspijpleiding die van Rusland naar Duitsland gaat al lange tijd zo omstreden?

44 reacties

  • Angelo De vie

    2 jaar geleden
    Waar moeit de VS zich eigenlijk mee?! Ze hebben geld geroken ja,dat is het!!
  • hans voet

    2 jaar geleden
    De ENIGE reden dat de Amerikanen weerom oorlog stoken: dan moeten we wel gas van Qatar kopen, dat in Amerikaanse handen is. Dus superduur gas om de Amerikaanse kas te spekken, zodat ze nog meer oorlog kunnen voeren.
  • Anoniem

    2 jaar geleden
    Bertrand Janses: De Amerikanen willen - zoals steeds - eenvoudig HUN wil doordrukken in Europa, en daar wij hier geen serieuze politici meer hebben wordt er enkel nog ja-geknikt. Voor de Amerikanen is het -wanneer er iets uitbreekt - een ver van hun bed show en wij zitten met de gebakken peren! En die Stoltenberg van de NAVO is ook niks anders dan een slippendrager van de VS!
  • Piet Deroover

    2 jaar geleden
    Het is niet normaal waar Rusland mee bezig is. Zoek een alternatief voor Russisch gas in afwachting van verbeterde kerncentrales. Op een waterdichte oplossing met zon en wind hoeven we niet te wachten, tegen dan hebben we die kerncentrales al.
  • Berthie Gijsen

    2 jaar geleden
    Wat heeft Europa in Oekraïne te zoeken ? Niks .