© Raymond Lemmens

Lummense Ridders van het Everzwijn mogen zich voortaan koninklijke vereniging noemen

Precies 55 jaar geleden zwaaide Jules I (Swinnen) als eerste de scepter over Lummen. Daarom mogen de Lummense carnavalisten zich vanaf nu Koninklijke carnavalsvereniging Ridders van het Everzwijn noemen. Volgens de voorzitter Wilfried Blommen was de belangstelling veel groter dan vorig jaar.

“Het volk stond drie rijen dik en prins Peter II (Machiels) was enkele dagen heer en meester over Lummen. Onze opvallende spotnaam ‘Everzwijn’ werd ontleend aan de familie van der Marck. Die adellijke familie had eeuwenlang het Lummense kasteel De Burg in haar bezit.”

“Met onze praalwagen werd de stoet van 39 verenigingen afgesloten. Speciaal was dat zijn zoon jeugdprins Kobe I en Emma I (Zeeuws) op het Gemeenteplein alle andere groepen toejuichten. Het was het eerste jaar dat er slechts één Lummense carnavalsvereniging deelnam, want jammer genoeg zijn De Leegdrinkers en De Bierschieters gestopt met hun activiteiten”, besluit Blommen.

De beveiliging van de Lummense straten was opvallend. In de Neerstraat stond een graafmachine, in de Pastoor Frederickxstraat een grote vrachtwagen van de gemeente en in de Kerkstraat een vrachtwagen en container. Het kruispunt van de Dr. Vanderhoeydonckstraat en de Dorpsstraat was beveiligd met zes betonnen blokken van elk 1.800 kg.

klu

Precies 55 jaar geleden zwaaide Jules I als eerste de scepter over Lummen. Daarom mogen de Lummense carnavalisten zich vanaf nu koninklijke carnavalsvereniging Ridders van het Everzwijn noemen. Volgens voorzitter Wilfried Blommen was de belangstelling veel groter dan vorig jaar: “Het volk stond drie rijen dik en prins Peter II was enkele dagen heer en meester over Lummen. Met onze praalwagen werd de stoet van 39 verenigingen afgesloten. Speciaal was dat Peters zoon jeugdprins Kobe I en Emma I op het Gemeenteplein alle andere groepen toejuichten. Het was het eerste jaar dat er slechts één Lummense carnavalsvereniging deelnam, want jammer genoeg zijn De Leegdrinkers en De Bierschieters gestopt met hun activiteiten”, besluit Blommen.

© Raymond Lemmens

© Raymond Lemmens

© Raymond Lemmens

© Raymond Lemmens

© Raymond Lemmens

© Raymond Lemmens

© Raymond Lemmens

© Raymond Lemmens

© Raymond Lemmens

© Raymond Lemmens

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer