De immense grotten van Han-sur-Lesse, waar Marc Coucke voortaan een 'buitenverblijf' heeft.
Volledig scherm
PREMIUM
De immense grotten van Han-sur-Lesse, waar Marc Coucke voortaan een 'buitenverblijf' heeft. © Grotten van Han/BELGA

Met de aankoop van een hotel strijkt Durbuy-baas Marc Coucke nu ook in Han-sur-Lesse neer: “Tof dat Coucke naar hier komt. Maar de grotten van Han blijven van ons”

“Nee, wij zullen onze grotten van Han nooit verkopen aan Marc Coucke.” Zo klinkt het nog altijd bij de eigenaarsfamilie nu Marc Coucke na Durbuy ook in het Naamse Han-sur-Lesse is neergestreken. De Vlaamse multimiljardair kocht er driesterrenhotel ‘Grenier des Grottes’ – daar jàrenlang zowat het enige hotel — dat hij zo snel mogelijk wil upgraden. “En daar zijn we heel blij mee, maar de rest blijft van ons.” 

  1. Onthaalmoeder voor rechter nadat jongetje schedelfractuur oploopt: “Excuses hebben we ook na twee jaar nog niet gekregen”
    PREMIUM

    Onthaalmoe­der voor rechter nadat jongetje schedel­frac­tuur oploopt: “Excuses hebben we ook na twee jaar nog niet gekregen”

    Een onthaalmoeder uit Langemark moet zich voor de rechtbank van Ieper verantwoorden nadat in haar opvang een kindje zwaargewond raakte. De toen 9 maanden oude knaap kreeg in 2022 een stoel op zijn hoofdje en liep een schedelfractuur op. Haar raadsman spreekt van een jammerlijk ongeval. Maar waarom duurde het een week voor de politie ingelicht werd? En hoe gaat het ondertussen met het slachtoffertje? De beklaagde kon kort na de feiten nog rekenen op heel wat steunbetuigingen: “Ze zorgt voor onze baby’s alsof het haar eigen kinderen zijn, de liefde spat ervan af.”
    Langemark
  2. “Alcoholwaarschuwingen op elke parasol?”: sector uit ongenoegen over nieuw ontwerp rond alcoholreclame

    “Alcohol­waar­schu­win­gen op elke parasol?”: sector uit ongenoegen over nieuw ontwerp rond alcoholre­cla­me

    Een voorlopig ontwerp van een ministerieel besluit van minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) over alcoholreclame zorgt voor ongenoegen binnen de sector. Daarin staat dat er gezondheidswaarschuwingen zouden moeten komen bij alle vormen van alcoholreclame en dat in een soort roterend systeem. Concreet zou dat volgens ‘VTM Nieuws’ kunnen betekenen dat er op bijvoorbeeld parasols met bierreclame ook nog verschillende alcoholwaarschuwingen moeten gedrukt worden. Minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) probeert te sussen: “De discussie is niet afgelopen.”