Balkon ingestort in Koksijde, één man gewond

In de Strandlaan in Sint-Idesbald, in de kustgemeente Koksijde, is woensdagmiddag een arbeider gewond geraakt nadat een balkon was ingestort. De arbeider moest met een gebroken arm naar het ziekenhuis worden gebracht.

Het ongeval gebeurde omstreeks 13.30 uur woensdagmiddag in de Strandlaan, waar een smal appartementsgebouw wordt neergezet. Arbeiders waren bezig met het bevestigen van balkons in prefabbetonelementen. De balkons op de eerste, tweede en derde verdieping waren al verankerd. Op het moment van het ongeval waren arbeiders bezig met het balkon op de vierde verdieping.

Maar plots liep het fout. Het balkon van de derde verdieping begon te kraken en te bewegen. Volgens de zaakvoerder van het bouwbedrijf stond op dat moment een 23-jarige arbeider uit Veurne op dat derde balkon. Het balkon en de arbeider stortten naar beneden, waardoor ook de balkons op de eerste en tweede verdieping naar beneden kwamen. Alles kwam vervolgens met harde klap op de begane grond terecht. Als bij wonder liep de arbeider enkel een gebroken arm op, na een val van zo’n acht meter.

Hij kreeg verzorging van de MUG en werd naar het ziekenhuis gebracht. De brandweer beveiligde de zone. De plaats is nu in beslag genomen voor verder onderzoek.

 ©  jhm

 (jhm)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen