Politie waarschuwt voor dieven die sleutelkluisjes openbreken: “Al elf slachtoffers in twee maanden tijd”

© Politie Antwerpen

De Antwerpse politie waarschuwt voor het gebruik van sleutelkluisjes aan de buitengevel van een woning, kantoor of handelszaak. “De laatste dagen en weken hebben dieven al elf keer zulke kluisjes opengebroken om zo gemakkelijk een pand te betreden en laptops en andere elektronica buit te maken”, zegt woordvoerder Wouter Bruyns.

nelo

De politie heeft de afgelopen dagen en weken verschillende aangiftes geregistreerd van inbraken waarbij de daders op een opvallende manier te werk gaan. “Ze slaan bijna altijd ’s nachts toe”, legt politiewoordvoerder Wouter Bruyns uit. “Ze breken het sleutelkastje open dat bij sommige woningen aan de gevel gemonteerd is.”

Ondanks de beveiliging – vaak met een cijfercode – slagen de dieven erin om aan de sleutel of aan de sleutelkaart te geraken. Met de sleutel in de hand kunnen ze dan zonder schade het pand betreden. “Het valt op dat de daders het sleutelkastje zelf ook bijna altijd meenemen.”

(Lees verder onder de foto.)

De politie waarschuwt voor het gebruik van dit soort sleutelkluisjes. © Shutterstock

Elf slachtoffers hebben zich sinds december 2021 al gemeld in Antwerpen. “De inbraken vonden plaats in woningen, kantoorpanden en handelszaken. De dieven lijken uit te zijn op laptops en andere elektronica. Zij worden opgespoord”, zegt Bruyns.

Sleutels beter op zak houden

De politie vraagt om voorzichtig te zijn met het gebruik van sleutelkluisjes – zeker met kluisjes die uitgebroken kunnen worden aan de buitenzijde van een pand. “Je sleutels bewaar je beter op zak”, aldus de politie.

Werd je zelf het slachtoffer van een inbraak, meld het dan bij de politie. Als een dringende tussenkomst nodig is, bel je 101.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen