Mika, Laura Pausini en tv-presentator Alessandro Cattelan presenteren Eurovisiesongfestival in Turijn

De Italiaanse zangeres Laura Pausini, de Brits-Libanese zanger Mika en de Italiaanse televisiepresentator Alessandro Cattelan presenteren het Eurovisiesongfestival in Turijn. De 66e editie van de liedjeswedstrijd vindt plaats van 10 tot 14 mei in Turijn.

De 66e editie van het Eurovisiesongfestival zal gepresenteerd worden door een trio presentatoren. Naast de Italiaanse zangeres Laura Pausini en de Italiaanse tv-presentator Alessandro Cattelan zal de Brits-Libanese popster Mika de liedjesshow in goede banen leiden.

De organisatoren van het event kondigden dat aan op het podium van het San Remo Festival. Over 100 dagen zal de eerste halve finale van start gaan. 

Het event vindt plaats van 10 tot 14 mei in Turijn. Op dinsdag 10 en donderdag 12 mei worden de halve finales afgewerkt. Op zaterdag 14 mei vindt de grote finale plaats. 

Italië mag de 66e editie van het Eurovisiesongfestival organiseren na de overwinning van de Italiaanse inzending Maneskin vorig jaar in Rotterdam. Het wordt de derde Italiaanse editie van het Eurovisiesongfestival, na Napels in 1965 en Rome in 1991.

Meest gelezen