© bfm

Ontploffing Deurne: volgens eerste vaststellingen ging het om zelfgemaakte brandbom

Bij een ontploffing in de Van Dornestraat in Deurne is donderdagnacht een woning licht beschadigd geraakt. Dat bevestigt de Antwerpse politie. Niemand raakte gewond. Volgens de eerste vaststellingen gaat het om een zelfgemaakte brandbom.

jtp

Het incident vond iets over half twee plaats in de Van Dornestraat, een straat parallel met de Bisschoppenhoflaan in Deurne. Enkele buurtbewoners schrokken wakker door een luide knal, gevolgd door een oranje gloed. Brandweer Zone Antwerpen en de Antwerpse politie kwamen snel ter plaatse.

Er werd een kleine perimeter ingesteld in de voortuin van de woning, zodat het gerechtelijk labo sporenonderzoek kon doen. “De ontploffing veroorzaakte lichte schade. Niemand raakte gewond. Het onderzoek naar de context en de omstandigheden wordt verder gevoerd”, aldus woordvoerder Wouter Bruyns van de Antwerpse politie.

Volgens de eerste vaststellingen ontplofte een zelfgemaakte brandbom in de voortuin van de geviseerde woning. Die zorgde vooral voor materiële schade aan de voordeur en het portaal. Of het gaat om een kwajongensstreek of er een eventuele link is met het drugsmilieu wordt verder onderzocht. De federale gerechtelijke politie heeft het onderzoek in handen.

De brandbom veroorzaakte wat schade aan de inkom van de woning. © rr

 © BFM

 © BFM 

 © BFM 

 © BFM 

 

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Meest gelezen