Aafke Romeijn
Volledig scherm
PREMIUM
Aafke Romeijn © Bianca Toeps

Nederlandse artiestes sturen open brief na ‘The Voice’-schandaal: “Er zijn meer mensen als Jeroen Rietbergen”

ShowbizzNa vrouwen uit ‘The Voice of Holland’ laten nu ook Nederlandse vrouwen uit de muziekindustrie zich collectief horen over seksueel grensoverschrijdend gedrag. Ze doen concrete voorstellen die moeten leiden tot een cultuuromslag. “Zolang we het vanzelfsprekend vinden dat een publisher ons aanmoedigt om ’s avonds naar het huis van een producer te gaan om met een fles wijn te gaan opnemen in zijn slaapkamerstudio, dan klopt er iets niet.”

6 reacties

  • Gerard Braeckmans

    2 jaar geleden
    En dat stopt aan de Nederlandse grens?
  • Helga Geuens

    2 jaar geleden
    Mensen met macht zijn dikwijls"jagers".Nu,indien ge geen"prooi"wil zijn,ga dan zelf in de aanval en maak hen bv openbaar belachelijk(met opnames)
  • Donald Declercq

    2 jaar geleden
    Klacht indienen én adequaat bestraffen.
  • Henri Demeer

    2 jaar geleden
    idem in bedrijven : geen sex is geen bevordering
  • Luc Deville

    2 jaar geleden
    "Jeroen Rietbergen is nu genoemd, van hem wist iedereen het". Als iedereen het wist is het dan geen schuldig verzuim dat niemand en dan zeker de bekende artiesten (m/v) niet eerder gereageerd hebben? "Er staat nu ergens een 14-jarig meisje voor de spiegel te zingen". Gaan al die artiesten die jaren geleden zaken mee gemaakt hebben of ervan wisten blijven de namen verzwijgen zodat die 14 jarige een nieuw slachtoffer wordt?