Na de plaatsing moet de politiezone Bilzen-Hoeselt-Riemst het nieuwe systeem nog implementeren. “Daar hebben we extra mankracht voor nodig.” ©  eva

Trajectcontrole op gewestweg tussen Bilzen en Riemst komt er pas in de zomer

Riemst/Bilzen -

De trajectcontrole op de N745 tussen Bilzen en Riemst, die aanvankelijk gepland was voor dit voorjaar, loopt vertraging op en zal pas midden 2022 technisch gerealiseerd zijn.

De begin vorig jaar aangekondigde trajectcontrole op de gewestweg N745, tussen de Rode Kruislaan in Spouwen en de Molenweg in Vlijtingen, loopt vertraging op. “Ze zal niet dit voorjaar, maar pas tegen midden 2022 technisch gerealiseerd worden”, zegt Sep Vandijck van het Agentschap Wegen en Verkeer.

Na de plaatsing van de installatie is het aan de politiezone Bilzen-Hoeselt-Riemst om het nieuwe systeem te implementeren. Korpschef Dirk Claes: “We proberen dat uiteraard zo snel mogelijk te doen, al komt er heel wat bij kijken en vereist het alweer extra mankracht. Omdat de stad Bilzen daarnaast ook op een twaalftal plekken trajectcontroles wil invoeren, en wie weet Riemst en Hoeselt later ook, zouden we moeten kunnen rekenen op twee of drie extra medewerkers.”(eva)

 
Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer