Illustratiefoto.
Volledig scherm
PREMIUM
Illustratiefoto. © Photo News

Tekort aan agenten om georganiseerde misdaad tegen te gaan: “Maffia neemt het land over”

De federale gerechtelijke politie heeft een gebrek aan personeel om de strijd aan te gaan tegen georganiseerde misdaad in ons land. Volgens het college van de procureurs-generaal komt de politie minstens 500 agenten tekort. “Als het om zware en georganiseerde misdaad gaat, moeten we tegenwoordig keuzes maken”, klinkt het bij voorzitter Ignacio de la Serna.

131 reacties

  • Yolande MARIS

    2 jaar geleden
    Voor criminelen is het hier een paradijs geworden,indien men gepakt wordt,wordt men gepamperd en heeft men meer rechten dan een gewone sloeber.Fraudeurs worden niet gestraft,zeker niet als ze tot de politieke klasse of elite behoren, of kan men zijn straf gewoon afkopen,dat vinden onze politici normaal.Alleen de gewone burger wordt voor de kleinste onnozelheid gestraft en moet dokken of ze nemen alles in beslag wat je http://bezit.De bendes die hier de plak zwaaien komen meestal van elders, EU bedank
  • Freddie Lamers

    2 jaar geleden
    Een job waarbij je het leven kan laten is niet zo populair. Criminelen deinzen nergens voor terug, en bezorgen je een blauwe boon.
  • Martin Amelynck

    2 jaar geleden
    Dit land heeft nood aan een goed bestuur... Dit is er momenteel niet!
  • Martinne Vercoutere

    2 jaar geleden
    Da's toch maar normaal dat er een tekort is...ze worden altijd in het ongelijk gesteld, zelfs bij normale zelfverdediging in een aanval, worden doodgeschoten maar worden niet ondersteund zoals het moet.
  • Fonske Beys

    2 jaar geleden
    Er is overal een te kort aan personeel bij overheidsdiensten . Veel volk te veel bij politiekers !
  1. Val je moeilijk in slaap? Al 6.000 Belgen gaan naar bed met ‘knuffelrobot’: slaapexperten geven hun mening
    PREMIUM
    1

    Val je moeilijk in slaap? Al 6.000 Belgen gaan naar bed met ‘knuffelro­bot’: slaapexper­ten geven hun mening

    “Je voelt je weer uitgerust in drie weken”, dat is de straffe belofte van het Nederlandse bedrijf Somnox. Hun slaaprobot past zich aan aan je ademhaling en wil België veroveren. Helpt het dure apparaat je echt beter in te dommelen? Onze journalist nam de proef op de som en vroeg aan twee slaapexperts of de Somnox echt 549 euro waard is: “Je kan ook al voor 300 euro geholpen zijn.”
  2. Engie plant investering van 4 miljard euro, maar wil geen verlenging van kerncentrales met twintig jaar: “We hebben al genoeg werk”

    Engie plant investe­ring van 4 miljard euro, maar wil geen verlenging van kerncentra­les met twintig jaar: “We hebben al genoeg werk”

    De energiegroep Engie is van plan tot vier miljard euro te investeren in ons land tegen 2030. Dat heeft de nieuwe CEO van Engie België, Vincent Verbeke, vandaag bekendgemaakt. Zo pakt de Belgische marktleider uit met een nieuwe strategie, genaamd Energize2030, voor de komende jaren. Engie wil meer elektriciteit opwekken via hernieuwbare energie, investeren in flexibele capaciteit en een voorloper zijn in de verandering naar groene waterstofenergie. Maar er is momenteel niet veel enthousiasme over een eventuele levensduurverlenging van kerncentrales Doel 4 en Tihange 3 met twintig jaar in plaats van tien jaar.